Прочитај ми чланак

Фармацеутска кућа частила Шутановца станом и џипом!

0

Драган Шутановац јуче није желео да открије новинарима чији је стан од 232 квадрата у Његошевој улици у центру Београда, у којем тренутно живи и испред којег га је јуче усликао фоторепортер „Информера“.
Тако да медијима остаје само да нагађају колико некретнина има, а колико гради или намерава да гради новопечени бизнисмен и бивши министар.

Новинар „Информера“ је послао пет питања Шутановцу, али није добио одговор ни на једно од њих:

1. Чији је пентхаус у Његошевој улици у Београду, у коме тренутно живите?

2. Да ли је власник тог луксузног стана Александар Бабац?

3. Да ли сте с Бабцем пословали док сте били министар?

4. Да ли сте користили BМW компаније чији је директор Бабац?

5. Да ли је овај аутомобил недавно пререгистрован на вашег таста?

Према истраживањима до којих је дошао „Информер“, власник стана у Његошевој је директор маркетинга у једној фармацеутској компанији, иначе Шутановчев добар пријатељ. Са том компанијом је министар пословао док је био на власти. Према неким тврдњама, прави (прикривени) власник тог стана, вредног више од пола милиона евра, управо је министар Шутановац. Што и не би било нешто посебно чудно јер скоро цео врх Демократске странке и њима блиски људи – част изузецима – имају станове који вреде више од пола милиона евра. Изузеци постоје и на другој страни, као што је Вук Јеремић и њему слични, чији станови, према писању медија, вреде више од 800.000 евра.

Драган Шутановац је баш везан за ову фирму, и према наводима новинара овог листа, осим луксузног стана он користи и луксузни BМW џип и „мерцедес вијано“, који су доскора били регистровани на фармацеутску фирму његовог већ поменутог пријатеља. Један аутомобил је пререгистрован на певача Мирослава Илића, иначе Шутановчевог таста, а други на познатог београдског угоститеља.

 

(  Правда )