Прочитај ми чланак

Пуцано на кућу председника општине Зубин Поток Славишу Ристића?

0

Славиша Ристић, председник општине Зубин Поток, рекао да је пуцано у близини његове куће, али да није истина да је, како су рекли представници шиптарске полиције, пуцано на његову кућу. Трагови на кући који су приметни, нису последица синоћње пуцњаве и нису од пушчаних метака, тврди Ристић.

 

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је данас да је у близини његове куће у селу Јагњеница касно синоћ било пуцњаве, али мета нападача није био његов дом.

„Из тог разлога не може се закључити да су починиоци хтели да пуцају на моју кућу и да сам ја био мета“, рекао је Ристић и додао да од локалне полиције и Еулекса очекује да сазнају истину о инциденту.

Трагови на кући који су приметни, тврди Ристић, нису последица синоћње пуцњаве и нису од пушчаних метака.

Регионални портпарол шиптарске полиције Бесим Хоти изјавио је раније данас Танјугу и да су непознате особе пуцале на Ристићеву кућу, али да нико није повређен.

Он је објаснио да се инцидент догодио око поноћи, додајући да је на кући причињена мања материјална штета, да су нападачи пуцали из аутоматског оружја и да је кућа погођена са више хитаца.

Кућа председника општине Зубин Потоко налази се у селу Јагњеница на свега двадесетак метара од неколико пунктова које војници Кфора држе на путу Звечан – Зубин Поток, који пролази кроз Јагњеницу.

Ристић је поводом синоћње пуцњаве оценио да безбедносна ситуација није добра, што потврђује и последњи инцидент када се пуцало у непосредној близини војника Кфора.

 Он је додао да би Кфор и Еулекс, пре свега, требало да се позабаве безбедносним питањима и да се „ману политике“.

 Ристић је апеловао на представнике Мисије ЕУ на Косову и Кфора да се посвете очувању безбедности у покрајини.