Прочитај ми чланак

Моћници који су опљачкали Србију спремају напад на Вучића!

0

Поједини тајкуни и корумпирани политичари који су се нашли на удару у борби против корупције неће штедети ни време ни новац како би спречили вицепремијера да их ухапси и угрози њихов бизнис.
Александар Вучић одговара на те претње: Немам намеру да одустанем од борбе против корупције

БЕОГРАД – Притисак.
Бизнисмени који су учествовали у бројним аферама и  корумпирани политичари направили су недавно договор да зајединчким снагама крену у напад на првог потпредседника Владе и министра одбране Александра Вучића, сазнаје Курир од добро обавештених извора.

Они су кренули на Вучића јер је покренуо борбу против организованог криминала и корупције, тачније многе истраге које воде до тих људи.  

Наш извор из Владе каже да се Вучић поверио својим најближим сарадницима да ће борба у коју је ушао бити тешка, јер очекује да крену напади моћника. Он им је поручио да неће одустати „и ако му кожу огуле с леђа“.

– Реч је о веома опасним људима  који не штеде ни време ни новац како би спречили Вучића у намери да их ухапси, чиме би остали и без имовине и без бизниса који им је доносио стотине  милиона евра – каже наш извор и додаје да су у првом налету  спремили медијски удар на Вучића, а да имају разрађен план и ако то не успе.  Према његовим речима, Вучић је тога свестан, али и одлучан у намери да се с њима ухвати у коштац.

Да се тако нешто увелико спрема, потврдио је и сам вицепремијер. Он је  рекао да очекује да се ће на њега и СНС интензивирати напади од оних којима не одговара обрачун с корупцијом.

– Очекујем још жешће нападе и не мислим да ће се скоро завршити, јер мало коме одговара да се коначно неке ствари у Србији отворе – рекао је Вучић и поручио да ће истрајати у обрачуну с корупцијом и да, без обзира на то како ће проћи појединачни актери те борбе, нико неће моћи да победи државу Србију.

Датум преговора до јуна
Вучић је рекао да очекује да Србија добије датум почетка преговора са ЕУ на пролеће, односно до јуна следеће године. Он је казао и да је садашња влада дужна да спроведе оно што је потписано у дијалогу с Приштином док год су та решења у складу са Уставом Србије.

– Неко се понашао толико неодговорно да је само желео да добије изборе и зато је потписивао све што је стигао. Онда је рекао да диже руке како би неко иза њега обавио прљав посао – рекао је Вучић.

 

(Курир)