Прочитај ми чланак

Вучић: Случај „Политика“ је политички криминал повезан са афером „Агробанка“

0

Фармаком“ био принуђен да преко ћерки фирми учествује у куповини 50 одсто удела „Политике“, рекао за РТС први потпредседник Владе Србије Александар Вучић.
И случај „Политика“ води до афере „Агробанка“ – сума која је недостајала за куповину, потиче из кредита Агробанке“ и „Привредне банке Београд“, рекао Вучић.

Фирма „Фарамаком“ била је принуђена да преко ћерки фирми учествује у куповини 50 одсто удела „Политике“, рекао је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић гостујући у Дневнику РТС-а.

Власник „Фармакома“ је био приморан да учини услугу највећој странци у бившој влади, објашњава Вучић и оцењује да је реч о „политичком криминалу уз економске злоупотребе“.

И случај „Политика“ води до афере „Агробанка“ – сума која је недостајала за куповину, потиче из кредита Агробанке“ и „Привредне банке Београд“, напомиње Вучић.

Вучић каже да је занимљиво да немају доказа како је држава одустала од права прече куповине. Они су, како објашњава, протумачили да је држава нечињењем и непротивљењем одустала од права прече куповине.

Вучић је поручио да ће наредним данима наћи начина да заштите државу, али без хајке на  фирму „Фармаком“ која, подсетио је први подпредседник Владе, запошљава више од три и по хиљаде људи.