Прочитај ми чланак

Агенције за борбу против корупције: Процесуирају се они када више нису на власти

0

Београд – Видећемо шта ће институције урадити, али индикативно је да државни органи процесуирају оно што имају дуже у рукама тек када неко није више на власти и то је проблем у последњих десет, 12 година, рекао је јутрос председник Одбора Агенције за борбу против корупције Зоран Стојиљковић поводом случаја бившег министра Оливера Дулића.

Он је, гостујући на РТС-у, казао да ће поверовати да ли се нешто у пуној мери променило „када се процесуирају мангупи у сопственим редовима“.

„Не доводим у питање ово што нове власти раде, али оно што оставља горак укус у устима и што су грађани више пута видели су најављене афере, без реалног завршетка које се тичу оних који су били претходно на власти“, истакао је Стојиљковић.

Он је, поводом случаја Дулић, додао да је требало подржати извештај Верице Бараћ који се односио да фаворизовање једне фирме у постављању оптичких каблова, али и не треба имати илузије, јер они који су у коруптивном ланцу јако су моћни и ако хоћете да га раскинете, морате да стекнете контра моћ.

„Очито те контра моћи до сада није било и ако нико није поштеђен од процесуирања онда смо сада на правом путу“, рекао је Стојиљковић и додао да држава мора учинити транспарентне тендере, јер је ту реч о огромном новцу, као и транспарентније финансирање јавних набавки и јавних предузећа.

Упитан о два стана које је Агенција добила, он је одговорио да Агенција чека да влада укине део уредбе којим су хиљаде људи добили станове, односно да стан који сте добили на употребу не можете отуђити и откупити и додао да ће то бити прави тест за владу.

 

(Танјуг)