Прочитај ми чланак

Валтерови наследници су Моша и Тирке! „Монтевидео“ на кинеској телевизији!

0

Bata-Zivojinovic-u-filmu-Valter-brani-Sarajevo

(Блиц)

Филм редитеља Драгана Бјелогрлића „Монтевидео, Бог те видео“ приказан је у суботу на кинеском каналу ЦЦТВ 6, пошто је прошао строгу селекцију дистрибутера и уредника канала.

Филм „Монтевидео, Бог те видео“ редитеља Драгана Бјелогрлића приказан је премијерно на кинеском националном ТВ каналу ЦЦТВ 6, саопштила је продуцентска кућа „Интермедиа Нетворк“.

Он је приказан у суботу увече у оквиру селекције „Најбољи филмови“ и нашао се међу 52 страна филма које је кинеска телевизија ове године одобрила.
У получасовној студијској емисији која је била посвећена српском филму, вишемилионском аудиторијуму је била представљена Србија, њен спорт и кинематографија.

Бјелогрлић је истакао да је то „невероватан догађај, јер велики холивудски продуценти последњих година улажу огромне напоре да уђу на кинеско тржиште и веома им је тешко пошто Кина има квоте за холивудске филмове“.

– Ово је револуционаран догађај који отвара врата српском филму и култури ка огромном и важном кинеском тржишту- додао је редитељ.

300013_montevideo-foto-nemanja-kostic01ras_f
„Монтевидео, Бог те видео“ је први пут кинеској публици представљен током „Недеље српског филма у Кини“ и учествовао је на Међународном филмском фестивалу у Пекингу 2012. Исте године је проглашен за најбољи играни филм на Међународном фестивалу спортског филма у Пекингу.

Подсетимо филм „Валтер брани Сарајево“ је најгледанији страни филм свих времена у Кини.