Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФИЛМ ОБАРА РЕКОРДЕ „Santa Maria della Salute“ већ видело преко 25 000 људи

0

БЕОГРАД - Филм "„Santa Maria della Salute", сценаристе и редитеља Здравка Шотре за мање од седам дана видело је 25.000 гледалаца у 26 биоскопа широм Србије, саопштили су продуценти.

santa-maria-film_660x330

Илустрација: youtubescreenshot

БЕОГРАД – Филм „„Santa Maria della Salute“, сценаристе и редитеља Здравка Шотре за мање од седам дана видело је 25.000 гледалаца у 26 биоскопа широм Србије, саопштили су продуценти.

Свечане премијере, уз присуство екипе филма, након Београда и Новог Сада одржане су и у Крагујевцу, Краљеву и Нишу, а филм је до сада видела и публика у Вршцу, Кикинди, Крушевцу, Лазаревцу, Панчеву, Темерину, Врњачкој Бањи, Пожаревцу, Бајној Башти, Инђији…

Филм „“Santa Maria della Salute“, сценаристе и редитеља Здравка Шотре за мање од седам дана видело је 25.000 гледалаца у 26 биоскопа широм Србије.

Наредних недеља филм ће се приказивати у преко сто биоскопа као и у местима без дворана, путем мреже покретних биоскопа – Mobil 3D Cinema Србија.

Филм о љубави која је овековечена најлепшом песмом српског романтизма „Santa Maria della Salute“, оживљава романтично доба Ленке Дунђерски и Лазе Костића и на филмско платно доноси узбудљиву, интригантну, интересантну и емотивну причу једног од највећих песника српске књижевности и 29 година млађе, ћерке богатог велепоседника Лазара Дунђерског.

Лик Ленке Дунђерски дочарала је Тамара Алексић, док славног Лазу Костића тумачи Војин Ћетковић.

У филму, између осталих, глуме и Небојша Илић, Александар Берчек, Тихомир Станић Дејан Луткић, Слобода Мићаловић, Александар Ђурица, Небојша Дугалић, Јоаким Тасић, Нела Михајловић, Срђан Тимаров, Мики Крстовић, Светлана Бојковић, Небојша Кундачина, Радоје Чупић, Милица Грујичић…

Директор фотографије је Веселко Крчмар, аутор музике Војкан Борисављевић, костимограф Иванка Крстовић, сценограф Дејан Анђелковић, монтажер Петар Путниковић, извршну продукцију потписју Драган Ђурковић и Дејан Луткић.

Филм је снимљен у копродукцији Висионтеам-а и РТС-а, а дистрибутер филма је Арт Виста.