Прочитај ми чланак

Шотра: Радио бих серију о Вучићу ако ми кажете какав је крај

0

Прича је занимљива, пуна обрта, каже редитељ Здравко Шотра у интервјуу за нови број НИН-а одговарајући на питање да ли би режирао серију о председнику Србије Александру Вучићу.

Шотри је постављено хипотетичко питање да ли би “уз сва потребна средства и најбоље услове, апсолутну слободу у раду, у писању сценарија”, прихватио такву понуду, на шта је он рекао:

Foto: Youtube

 

“Нудите најбоље услове (велику лову) и апсолутну слободу… Пристајем, ако ми кажете крај приче. Да ли га бар назирете?”, рекао је Шотра за НИН.

 

Редитељ је у поменутом интервјуу рекао да су у Србији власт и опозиција онакве какве заслужјемо, али и да је у данашњем стању бављење критиком опозиције “чист луксуз”.
“То је само знак недовољне свести о стању у којем се налазимо, кад је сва власт, цела држава у рукама једног човека, кад се све што личи на закон распада пред нашим очима”, указао је Шотра.

Према његовим речима, тај луксуз дозвољавају себи они који се сматрају опозицијом а учествовали су на изборима чији се исход знао чим су расписани.

“Логично да им је изборни резултат раван нули, само су срамно лажним изборима својим учешћем давали легитимитет”, сматра Шотра.

Говорећи о томе шта смета грађанима код опозиције, Шотра је навео да им највише смета бројност странака и народ тешко препознаје нијансе код толико политичких опција.

“Било би добро да сви који су били уз Ђинђића стану под једну заставу и да наступе под његовим именом и у његовом духу. Ђинђић је платио животом борбу за једну бољу Србију и он је велик знак”, указао је Шотра.

Упитан да ли ће из серије и филма “Краљ”, чије је снимање недавно завршио, остати нека историјска лекција, Шотра је рекао да смо имнали и превише тих лекција, али да никада ништа нисмо научили.

“Што се тиче тог предмета, ми смо прави понављачи”, рекао је Шотра.