Прочитај ми чланак

РУСКИ СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ: Дечје музичко позориште у српској престоници!

0

Уз подршку Министарства спољних послова Русије, Секретаријата за културу града Москве и Россотрудничества музички спектакл ,,Фантазије на тему Дунајевског“ у Београду.

Дечје музичко позориште младог глумца једино је професионално музичко дечје позориште и лидер дечјег театралног покрета у Русији. Уметнички руководилац Позоришта је заслужни уметник Русије Александар Фјодоров.

Млади уметници ће представити музички спектакл „Фантазије на тему Дунајевског”. Чућете мелодије из песама, представа, оперета, најпопуларнијих совјетских филмова, који су ушли у историју кинематографије.

Спектакл је посвећен 75. годишњици победе у Другом светском рату и показује најемотивније тренутке – реалну причу, емоције и осећања првих ратних дана до победе: растанак, бригу, бол због губитака и радост због повратка. Јунаци спектакла преносе дешавања тих година и доносе до младог гледаоца ту атмосферу, помажу да се разуме тај давни и прошли рат, који није апстракција, већ стварни догађај. Штафету памћења примају већ праунуци победника. Ова успомена треба да остане чиста и да зближи наше земље. Циљ спектакла није само да просветли, већ и да заинтересује децу и младе за проучавање и очување историје своје породице, свог језика и народа.

Завршни блок програма представља савремену Москву деведесетих година прошлог и прве деценије овог века. Веселу плесачку атмосферу смењује савремена градска лирика, музичка изјава љубави главном граду, тако посебном и вољеном.

 

У спектакл, наравно, не могу да стану све популарне позоришне и филмске нумере Исака Дунајевског и других совјетских композитора, али прелепа музика и текст најпопуларнијих песама Русије двадесетог века, преко наших младих извођача, даје велики подстрек за развој културних веза и популаризацију руског језика.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!