Прочитај ми чланак

РОМАН-ЛЕГЕНДА: ,,Мач белог змаја“, књижевни првенац Гвоздена Босића

0

mac y

Колико тишти жеља да се навируће приче сместе у књигу и обогате смислом, дајући читаоцима неочекивано путовање кроз свет фантазије српског поднебља у далекој прошлости, где добро побеђује зло, говори књига ,,Мач белог змаја“, младог писца у успону, Гвоздена Босића.

Свој књижевни првенац, Гвозден је приредио брзо а у припреми је како каже и друга књига. 

,,Мач белог змаја“ је прича смештена у време далеко пре Христа, када се живело много једноставније и без великог броја изазова са којима се данас сусрећемо. Ликови ове саге немају спољашње описе, већ тек по коју наговештену црту лица, умеће и вештину коју носе, а мач је тај који се јавља као симбол смисла, помоћу којег се може спасити свет. Аутентичност и динамичност овог романа, потврдили су и рецезенти који ово дело описују као једноставну поделу света на црно и бело где се одувек водила борба на живот и смрт.

СИНОПСИС

Венеро, будући наследник владарског трона,младић с урођеним моћима, налази се пред великим искушењем – да сачува Свету земљу од Сотониних следбеника. Авантуристичким духом праћен, његов поход пун је маште, мистичности, фантастике и с…

Иако је по струци санитарно-еколошки инжењер- специјалиста, Гвозден се у списатељске воде . На питање због чега се определио да пише, док се уједно бави  својом захтевном струком, за НМР ИНФО Гвозден у краћем интервјуу каже:

Приче су се једноставно множиле и множиле и ја сам у том моменту схватио да то једноставно мора бити сведено у једној књизи. Инспирацију сам пронашао управо у нашем народу, традицији и љубави коју гајим према њему.

Тематика је поприлично популарна у данашње време, када узмемо у обзир бројна дела фантастике која се одлично продају.

Коме је твоја књига намењена?

Када сам писао књигу схватио сам да сви једнако одлазимо у потрагу за правим животним путем. Мислим да је баш зато ова књига намењена свим узрастима, јер говори о темама које се тичу свих нас, било да је то уништавање планете или само питање моралних вредности, ал и неизбежне борбе протв зла.

(jasatomic.org, macbelogzmaja)