Прочитај ми чланак

Ралф Фајнс: Волео бих да се вратим у Београд

0

ralf

Глумац и редитељ Ралф Фајнс изјавио је данас да би волео да нови филм у његовој режији буде сниман поново у Београду.

„Ако буде новог филма и постоји креативно окружење, волео бих да се вратимо у Београд и да искористимо потенцијале који овде постоје”, рекао је Фајнс на конференцији за новинаре.

Фајнс је рекао да заједно са продуценткињом његовог другог редитељског остварења „Невидљива жена” Габријелом Тана планира да сними нови филм, али да је прерано да говори о тим плановима.

„Овога пута волео бих да нађем савремену и можда оригиналну тему. Следећи филм неће бити заснован на литератури, желим да се одморим од тог правца”, рекао је Фајнс.

Он је додао да је чврсто решио да настави да режира филмове, али да ће покушати и да настави са глумом и да између та два посла успостави баланс, попут Орсона Велса који је истовремено био одличан глумац и редитељ.

Фајнс који је у Београду гост Феста, рекао је да је у филму „Невидљива жена” као редитељ настојао да публици остави простор да се удуби у ликове, посебно у лик главне јунакиње Нели коју глуми Фелисити Џоунс.

У програму овогодишњег Феста приказани су филмови „Невидљива жена”, у коме Фајнс глуми и главну улогу, писца Чарлса Дикенса, и „Гранд Будапест хотел”, где се такође појављује у главној улози.

(Политика)