Прочитај ми чланак

Пантомимичар са Бродвеја гостује у Врању

0

Avner-Ajzenberg-1Познати амерички пантомимичар Авнер Ајзенберг извешће своју представу у оквиру другог по реду P(h)antomfesta у Врању, који се одржава 28. и 29. јуна.

(Политика, фото: АП)
Поред популарне представе „Изузеци од гравитације” са којом гостује 29. јуна у сали Дома војске у Врању, Ајзенберг ће одржати и презентацију/дискусију на тему „Све што сте желели да знате о пантомими, а нисте имали кога да питате” у Америчком кутку при Народној библиотеци „Бора Станковић” 29. јуна, у 12 сати.

Авнер Ајзенберг у „Изузецима од гравитације” подсећа да моћ позоришта може да станује у само једном харизматичном извођачу на сцени који уме да додирне срце гледалаца. Ајзенберг је мајстор театра покрета и комедије покрета у којима просипа магију поетичне једноставности у представи пуној урнебесних неприлика главног јунака.

Са овом представом често је наступао на Бродвеју, а наступима широм света доказао је да „Изузеци од гравитације” руше језичке и културне баријере што га у потпуности и логично сврстава у програм фестивала P(h)antomfest који је основан како би кроз уметност брисао разлике меду људима.

Гостовање Авнера Ајзенберга подржала је Амбасада САД у Београду.