Прочитај ми чланак

НОВИ ФИЛМ ШИЈАНА „Пуњене тиквице са Лењиновим мозгом“

0

У четвртак 6. септембра, у 20.30 часова у Малој сали Чиготе на Златибору биће одржано представљање књиге која обједињује драму „Пуњене тиквице“ Сање Домазет и филмски сценарио „Пуњене тиквице са Лењиновим мозгом“ Слободана Шијана и Сање Домазет. На представљању књиге, осим аутора, говориће уредница Гордана Милосављевић Стојановић.

Драма „Пуњене тиквице“ Сање Домазет премијерно је изведена у ЈДП-у 1996. Годину дана касније, по мотивима драме, Слободан Шијан и Сања Домазет написали су филмски сценарио „Пуњене тиквице са Лењиновим мозгом“.

Попут драме и сценарио је био хваљен, освајао је награде, али филм никада није снимљен. Након двадесет година пред нама је занимљиво компонована књига која обједињује оригиналне текстове драме и сценарија уз документарно сведочење Слободана Шијана о судбини филма који никада није снимљен, иако је прошао многе конкурсе на којима је, уместо новца за реализацију, добијао похвале.

Поред духовитог и оригиналног текста Пуњених тиквица ова књига на документаран начин осликава ситуацију у српској кинематографији у последњих двадесетак година.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!