Прочитај ми чланак

ХОЛИВУД У СРЦУ БЕОГРАДА: „Монтевидео, видимо се!“ осваја српске биоскопе (Видео)

0

montevideo-premijera

Свечана премијера филма „Монтевидео, видимо се!“ у режији Драгана Бјелогрлића изазвала је огромно интересовање публике, која је до последњег места испунила велику дворану „Сава центра“.

Међу гледаоцима су 15. јануара увече били и председник Скупштине Србије Небојша Стефановић, министар културе и информисања Иван Тасовац и други чланови Владе, представници дипломатског кора и верских заједница, многобројни редитељи, глумци, спортисти и друге личности из културног и јавног живота.

Пре пројекције на црвеном тепиху појавила се ауторска и глумачка екипа филма о успеху наше репрезентације на првом Светском првенству у фудбалу, одржаном 1930. године у Уругвају, а Бјелогрлић је уз широк осмех рекао новинарима да му је сада пуно срце.

Поред главних „фудбалера“ – Милоша Биковића, Петра Стругара и Виктора Савића (у улогама легендарних Тиркета, Моше и Милутинца), велику пажњу привукао је долазак холивудске звезде Армана Асантеа, који је играо америчког фудбалског менаџера.

Асанте је рекао за РТС да је „Монтевидео, видимо се!“ сјајна прича о животним изборима и да је поносан што је био део ове глумачке екипе.

Он је додао да је велики обожаватељ првог дела филма („Монтевидео, Бог те видео“) и да је почаствован што се налази у Србији на премијери.

„Велика ми је част што сам у Србији са свим глумцима и сјајним режисером Драганом Бјелогрлићем. Мислим да је Драган човек који јако воли Србију и њену културу. Он је један од великих синова Србије. Поносан сам што сам део ове глумачке екипе“, изјавио је Асанте.

Црвеним тепихом прошетали су и други наши и страни глумци – Елена Мартинез, Бранко Ðурић, Предраг Васић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Александар Радојичић, Иван Зекић, Никола Ðуричко, Срђан Тодоровић…

Гост на премијери била је и шпанска певачица Лус Касал. Она у филму изводи нумере које је компоновао словеначки музичар Магнифицо.

Продуцент је Дејан Петровић, директор фотографије Горан Воларевић, сценографи Горан Јоксимовић и Немања Петровић, монтажери Петар Марковић, Светолик Зајц и Дејан Урошевић, костимограф Драгица Лаушевић, специјалне ефекте радио је Небојша Рогић.

Сценарио Ранка Божића, Димитрија Војнова и Бјелогрлића наставља причу започету у првом делу, уз пуно емоција, духовитих детаља и узбудљиво режиране сцене утакмица

Први део био је велики биоскопски хит и затим радо гледана телевизијска серија. Судећи по утисцима гледалаца на недавној новинарској пројекцији, затим јуче у Грачаници и на додатној пројекцији у „Сава центру“, и други филм очекује сличан успех.

Продуцент „Интермедија нетворк“ најавио је да ће филм од 16. јануара бити на редовном репертоару и да ће се захваљујући новим мобилним пројекторима приказивати и у градовима који немају класични биоскоп.

Асанте: Монтевидео, прича о животним изборима

Епилог приче о Тиркету и Моши вечерас је коначно погледала и београдска публика. Познати глумац Арман Асанте рекао је за РТС пред премијеру да је „Монтевидео, видимо се“ сјајна прича о животним изборима и да је поносан што је био део ове глумачке екипе.

Вечерас је одржана и београдска премијера наставка филмске саге о српском фудбалу из тридесетих година 20. века – Монтевидео, видимо се.

Терет великог успеха првог дела Монтевидеа са пола милиона гледалаца, можда је био претежак за екипу. Али очекивања нису изневерена.

Утисак је да други филм којим је завршена сага о нашем некадашњем фудбалском тиму и нашој историји, заслужује још већи успех и гледност, јер је надмашен стандардни српски филм. Много је емоција, а главна ствар је беспрекорна реконструкција утакмица.

Публици у Центру Сава представила се комплетна екипа филма, домаћа и међународна. Пред премијеру холивудски глумац Арман Асанте рекао је за Радио-телевизију Србије да је велики обожаватељ првог дела филма и да је почаствован што се налази у Србији на премијери.

„Велика ми је част што сам у Србији са свим глумцима и сјајним режисером Драганом Бјелогрлићем. Мислим да је Драган човек који јако воли Србију и њену културу. Он је један од великих синова Србије. Поносан сам што сам део ове глумачке екипе“, навео је Асанте.

Према његовим речима, читаво искуство ове приче, која је прича сваког обичног човека, показује какве све изборе морамо да правимо у животу.

Познати глумац похвалио је талентовану екипу са којом је радио на остварењу.

„Већ сам рекао свим глумцима да би лако могли да глуме у америчкој филмској индустрији јер су јако талентовани. Они су сјајна филмска екипа“, истакао је Асанте.

Сада када је ова филмска утакмица завршена и голови пребројани, стављена је тачка на четири и по године стварања овог пројекта. Једно је сигурно – Драган Бјелогрлић и фантастичан тим извојевали су убедљиву победу.

(РТС, Б92)