Прочитај ми чланак

Концерт „Руска душа”: Јуриј Ревич поново у Београду (Видео)

0

Концерт „Руска душа“ на којем ће наступити талентовани млади виолиниста Јуриј Ревич, уз клавирску сарадњу Валентине Бабор, одржаће се 4. децембра у Великој Сали Коларчеве задужбине, са почетком у 20 сати.

Млада звезда светске музичке сцене, Јуриј Ревич већ годинама одушевљава публику и критику широм света, а прошлог децембра је без даха оставио и Београђане, који су га са сцене Коларца испратили тек после трећег биса.

На програму концерта ће се наћи композиције Чајковског, Пјацоле, Прокофјева, Шостаковича, Рахмањинова, Сарасатеа, Скрјабина и других.

Ревич ће сцену Коларца делити са једном од најбољих пијанисткиња своје генерације, Валентином Бабор, која је између осталог и добитница признања „Звезда у успону“, које додељује Европска фондација „Еуропа Мусицале“.

Јуриј Ревич и Валентина Бабор су амбасадори угледне бечке школе „Амадеус Интернатионал сцхоол оф мусиц“, чије су главне активности везане за промовисање најбољих младих музичара на светском нивоу.

Улазнице за концерт „РУССКАЯ ДУША“ су у продаји на билетарници Коларчеве задужбине. Покровитељ концерта је Скупштина града Београда, а пријатељ концерта Данубиус фоодс.

Двадесетједногодишњи Московљанин Јуриј Ревич, који потиче из угледне музичке породице, наступао је у престижним концертним салама света, попут њујоршког Карнеги Хола, Гленн Гоулд студија у Торонту, бечког Мусиквереина, московске сале Чајковски, париског Тхеатре Боуффес ду Норд, а остварио је сарадње са најугледнијим светским оркестрима и солистима. Добитник је првих награда на свим најзначајнијим међународним такмичењима, као и Националног признања “Божићна звезда”.

Најмлађи је добитник Медаље за велики допринос проношењу славе Русије, а недавно је добио „Бернстенгеиге“ награду за најбољег младог музичара, коју додељује Беетховен Центер Виенна.

Прошлог месеца, Јуриј је издао свој први ЦД са руском музиком под називом „Руссиан соул“, који је снимио у сарадњи са пијанисткињом коју ћемо упознати на београдском концету, Валентином Бабор, а у току су припреме за почетак снимања новог ЦД издања, које ће се под етикетом Соњ Цлассицал појавити следеће године.

 

(Б92)