Прочитај ми чланак

Шта се износило из пицерије на Дорћолу: Представници опозиције нападнути…

0

Екипа Н1 обишла је и угао Јеврејске и Душанове улице, у центру Београда, где је пријављено да у локалној пицерији људи за које се претпоставља да су чланови СНС имају паралелне бирачке спискове и раде нешто са њим.

Око 14.30 на том месту се десио и инцидент између групе грађана и људи који се налазе у пицерији.

Ситуација је, како јавља репортер Н1, у више наврата била оштра, било је и физичких контаката.

Како су рекли из опозиције, једна девојка покушала је да изађе из пицерије са бочне стране а носила је кесу са папирима. Тада је дошло до гурања, кошкања и вербалног сукоба.

На углу Јеврејске и Душанове налазе се три возила полиције и једна „марица“, а полиција стоји на улазу у пицерију. Повремено се на вратима појављивао човек, како је речено за Н1, он је власник пицерије.

Радомир Лазовић из ЗЛФ налази се испред пицерије и покушава да разговара са замеником Полицијске станице Стари град, који је такође на лицу места.

Александра Газикаловић, кандидаткиња за општинске изборе испред опозиције, каже да је са другарицом Катарином Брешко, дошла до пицерије, јер су добиле дојаву о паралелним бирачким списковима.

„И сведоци смо да су се људи унутра забарикадирали простор, а да локал не ради. Покушале смо да снимимо унутра, али су ставили кутије и кесе за ђубре на прозоре, да би онда изашао господин из локала, рекао -шта ви овде радите и насрнуо на моју другарицу. Мене је напала жена са маском, изашла је и рекла – шта ти ту снимаш, и ударила ме у главу“, прича Газикаловић.

Сви су онда, каже, излазили из локала, било је напето, било је гурања и гужве.

„Они имају и други излаз, док смо се ми овде били са њима“, додала је.

Љубица Ранчић је, каже, једна од нападнутих девојака испред пицерије.

„Ми смо док нису забарикадирали прозоре кутијама за пицу и јастуцима, могле да снимимо и видимо шта се унутра дешава, тј. те спискове. У једном моменту су они изашли, напали нас, ја сам стајала овде лево на улазу у зграду, како бисмо их спречили да изађу из локала. Дошао је газда локала Мића Софтић, шчепао ме за руку… То није пријатно искуство“, испричала је Ранчић.

Према њеним речима, полицајац није реаговао када је она била нападнута, те је она записала његово име и презиме и број значке.