Прочитај ми чланак

КАД СУ БРЕГА И ЧОЛА ДОШЛИ КОД МЕРЛИНА НА БАЈРАМ: „Исти шејтани као и ти“

0

"Радо се сјећам те анегдоте, која ми тада није била ни драга, ни анегдота. Иако потпуно разумијем своју мајку. Трудила се мени и мојој сестри бити и отац и мајка. Кад сам јој поносно представио наше госте она је само кратко прокоментарисала: Шејтани (врагови), као и ти", испричао је Дино Мерлин.

Често се на интернету могу наћи наводи да је Един Дервишхалидовић – познатији свакако као Дино Мерлин – завршио медресу.

То, заправо, није тачно што је он својевремено у интервјуу за Недељник – једном од ретких „политичких интервјуа“ у којима је говорио о распаду југославије и свом политичком ангажману – и демантовао.

„Нисам, али се то често спомиње, вјероватно јер је моја мајка била була, односно вјерска службеница. А не знам зашто би религија и умјетност искључивали једно друго. Нису ли обоје ствар духа? Умјетност је спојена са свим другим сферама духа. Све зависи од избора који стоји пред нама“, рекао је тада Дино Мерлин.

Остала је из тог предратног, југословенског времена и анегдота да Динова мајка „није била одушевљена“ када су им на Бајрам у кућу дошли Горан Бреговић и Здравко Чолић.

„Радо се сјећам те анегдоте, која ми тада није била ни драга, ни анегдота. Иако потпуно разумијем своју мајку. Трудила се мени и мојој сестри бити и отац и мајка, извести нас на прави пут, а умјетници су увијек важили за вјетропире који живе од данас до сутра, а она је за нас обоје жељела сигуран и угледан посао. Као што сваки родитељ жели за своје дијете. Кад сам јој поносно представио наше госте она је само кратко прокоментарисала: Шејтани (врагови), као и ти“, испричао је Дино Мерлин.