„Дурбин грофа Саве Владиславића”, књига о најмоћнијем Србину после Цара Душана

0

Представљање књиге „Дурбин грофа Саве Владиславића”, аутора Велимира Ивановића одржана је у препуној Римској дворани Библиотеке града Београда у среду, 4. децембра.

Окупљенима, осим аутора ове кјниге, обратили су се, рецензент књиге, др Дарко Тансковић, пручавалац дела грофа Саве Владиславића, др Владимир Давидовић и Бранко Вукомановић, потомак грофа Владиславића.

– Многи нам данас говоре да не будемо оно што јесмо, Срби. Убеђују нас да ћемо утапањем у неку врсту мундијализма постати „светски људи“. А оно што нам главни лик ове књиге поручује јесте: можемо постати светски људи само ако и даље останемо Срби, подвукао је у престављену романа „Дурбин грофа Саве Владиславића”, др Дарко Танасковић.

Невораватни живот грофа Владисављевића, који је у једном тренутку на двору руског цара Петра Великог, био један од најмоћнијих људи руског царства, наведени говорници су навели као идеалан пример данашњим младим нараштајима, ма где живели и радили у свету, да не смеју да забораве своје корене.

Стога, сложили су се сви судеоници ове трибине, ова књига је дело које сваки Србин и Српкиња, поготово у расејању, треба да прочитају.

Књигу „Дурбин грофа Саве Владиславића”, аутора Велимира Ивановића можете купити у књижарама „Делфи” и „Вулкан”.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!