Прочитај ми чланак

БЕЋКОВИЋ: Чланицу НАТО угрожава песник

0

Врло ми импонује да једној чланици НАТО пакта може безбедност да угрози један песник, рекао је у четвртак увече књижевник Матија Бећковић у интервјуу РТС, комнетаришући решење црногорске полиције којим му је забрањен улазак у Црну Гору.

Матија Бећковић је рекао да не зна да ли се решење црногорске полиције „односи на мене живог или мртвог“ пошто је, каже, намеравао да, када умре, живи у Црној Гори.

„То ми врло импонује да једној чланици НАТО пакта може безбедност да угрози један песник“, рекао је Бећковић. Он је рекао да не чуди што су њему забранили улазак у Црну Гору, али га, какао каже, чуди што је забрањено и појединим историчарима јер „то није било ни у старим временима“.

Црногорски лист Дан наводи да је из Граничне полиције саопштено да је прелазак државне границе ускраћен књижевнику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу.

Дан наводи да је старешинама на свим граничним прелазима достављен списак особа које ни случајно не смеју да уђу у земљу, јер „угрожавају националну сигурност Црне Горе“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!