Прочитај ми чланак

Американци снимају филм о Николи Тесли у Србији!

0

 

фото:  Даниел Суфка

фото: Даниел Суфка

(Телеграф.рс)
Амерички режисер Мајкл Антон део филма о Николи Тесли снимаће у Србији. Тренутно трага за српским глумицама које ће играти Теслину мајку и сестре и нада се финансијског подршци Владе Србије.

Амерички режисер Мајкл Антон снимаће филм о Николи Тесли насловљен “Луди научник” у Србији. Главна улога у Антоновом остварењу биће поверена Бранку Томовићу глумцу српског порекла, који је рођен у Немачкој, а амерички режисер се искрено нада да ће добити сву могућу подршку од овдашњих институција истичући да нимало није, како финансијски, тако и технички било лако изместити део снимања на ове терене.

– Знам да није уобичајено за америчке филмове, али у овом ће се дефинитивно чути српски језик. Мислим да је то сасвим логично с обзиром да је Тесла био Србин – објашњава Антон и додаје да тренутно трага за глумцима из Србије који би се прихватили појединих епизодних улога. Највеће интересовање свакако влада за улогу Теслине мајке и сестара.

– Стало ми је да Срби буду поносни на ово остварење. Зато ћу се трудити да што веродостојније испричам ову причу о њему. Истраживања су показала да интересовање за његовим ликом и делом не јењава и да је после Њутна једно од најчешће гуглованих научничких имена – објашњава амерички режисер.

Интересовање за ово остварење према Мајкловим речима показале су не само америчке продуцентске куће, већ и многе холивудске звезде награђене Оскаром. Но, он не крије да снимање неће отпочети без најмање два милиона евра, као и да се извесној финансијској подршци нада од српских бизнисмена и Владе Србије.

– Тесла не заслужује мање! – категоричан је Антон, који ће снимање отпочети крајем године базирајући причу на томе одакле је дошао Тесла, али и на његовом интригантном односу са ривалом Томасом Едисоном.