Прочитај ми чланак

РУСКА „РЖД ИНТЕРНЕШЕНЕЛ” МОДЕРНИЗУЈЕ еврропски Коридор 10 кроз Србију

0

Компанија "РЖД Интернешенел" отпочиње радове на деоници Винарци - Ђорђево, последњој од три деонице европског железничког Коридора 10.

ФОТО: commons.wikimedia.or- Sergey Korovkin 84

ФОТО: commons.wikimedia.or- Sergey Korovkin 84

Како је саопштено из „РЖД Интернешенел“, у складу са пројектом на тој деоници, дугој 15 километара, изведена је потпуна замена доњег и горњег строја колосека, пет скретница, преуређено је 11 прелаза, изведена реконструкција станица и ниских перона, уградња одводних канала, као и санација контактне мреже, Ш и ТТ система.

Као и на другим јужним деоницама Коридора 10, сви грађевинско-монтажни радови ће се изводити у режиму 36-часовних технолошких затварања колосека без потпуног прекида саобраћаја возова, при томе низ радова ће извести српске компаније – подизвођачи.

Након завршетка реконструкције брзина путничких возова, која данас не прелази 50 км на час, повећаће се до 120 км на сат.

Очекује се да ће реконструкција деоница Винарци-Ђорђево које се реконструишу у складу са Aнексом бр. 2.2 уз основи Уговор бити завршена у другом кварталу 2017. године.

Две јужне деонице Врањска Бања – Ристовац и Бујановац – Букаревац, где су радови отпочели у априлу 2016. године, ускоро ће бити приведене крају.

Вредност овог пројекта износи преко 38 милиона америчких долара и реализује се о трошку руског државног кредита, додаје се у саопштењу.