• Почетна
  • ЕКОНОМИЈА
  • Они имају државника: Историјски рекорд Русије – само 5,2 одсто незапослених!
Прочитај ми чланак

Они имају државника: Историјски рекорд Русије – само 5,2 одсто незапослених!

0

АРФ: Још има потенцијала за отварање нових радних места

Стопа незапослености у Русији је на рекордно ниском нивоу од 5,2 одсто, а званичници намеравају да то одрже и наредних година, рекла је заменик премијера за социјална питања Олга Городец.

Городец је рекла да је данас регистрована најнижа стопа незапослености без преседана од 5,2 одсто (економски активног становништва), која је добијена коришћењем методологије рачунања Међународне организације рада.

„Русија још никад у својој историји није достигла тај ниво и ми смо веома поносни због тога, али у исто време предузимамо даље кораке у том смислу“, рекла је Городецова.

Према њеним речима, Русија има велики потенцијал за отварање нових радних места.

„Руска привреда има велики потенцијал. Имамо велику предност у односу на европске земље јер је ЕУ буквално искористила све могућности за отварање нових радних места. Намеравамо да овај проценат одржимо и даље“, рекла је Городецова.

У исто време, додала је она, проблеми и даље постоје на руском тржишту рада.

„Тешко је за младе људе да нађу посао након универзитета. Ако користимо одговарајуће стратегије да изградимо мостове на тржишту рада за те категорије који истински имају проблеме да нађу посао, онда можемо рећи да смо способни да осигурамо запослење за велику већину руских грађана“, рекла је Городецова.

 

(Факти)