Прочитај ми чланак

Нова пљачка Србије: Американци купују уносну лутрију!

0

loto

Америчка фирма „GTECH“ заинтересована је за сарадњу са „Државном лутријом Србије“. Власници овог предузећа, које је међу највећим светским компанијама које се баве играма на срећу, у петак ће са представницима Владе Србије разговарати о улагањима у српску лутрију.

Још није познато да ли ће власничка структура бити промењена, или ће ова компанија учествовати у управљању „Лутријом“, уз поделу добити. Било је наговештаја да ће „GTECH“ поставити свој менаџмент, како би побољшала пословање српске компаније за игре на срећу. Тако би Американци имали право и на део зараде, а предузеће би и даље остало у рукама државе. У „Државној лутрији Србије“ кажу да немају никаква сазнања о томе да ће америчка компанија поставити свој менаџмент, односно да ће бити приватизована.

– Настављамо без обзира на инсинуације у појединим медијима и приводимо крају успешну пословну 2013. годину, очекујући добит од око милион евра – наводе у „Државној лутрији“.

За првих шест месеци приход „Лутрије Србије“ од приређивања игара на срећу био је 580,2 милиона динара. Када се на то додају приходи остварени по другим основама попут пружања услуга „Лутрији Републике Српске“, од продаје листића, закупа просторија и осталих, дође се до износа од готово 650 милиона динара за пола године.

ПРИХОД 1,5 МИЛИЈАРДИ

„GTECH“ је реномирана компанија, која се бави штампањем срећки и доминантна је у области игара на срећу. Приход предузећа у првих шест месеци ове године је достигао 1,5 милијарди евра.

(Вечерње новости)