Прочитај ми чланак

Зашто нова власт задржава ПДВ на опрему за бебе!?

0

Једна помало заборављена вест поново је постала актуелна… После завршетка предизборне кампање нико није спомињао ПДВ на опрему за бебе. Међутим, Динкићево министарство финансија направило је изузетак.
Медији су пренели изјаву саветника за порески систем у Министарству финансија, Милице Бисић, која истиче да „бејби ПДВ“ неће бити смањиван.

У разговору са новинарима она је рекла да постоји идеја да се уместо смањивања ПДВ обезбеди додатна помоћ сиромашнијим породицама за добијање принове у породици, која би била намењена за опрему за бебе.

Ту додатна помоћ би, како је рекла, у зависности од буџетских могућности и броја потенцијаних корисника могла да буде предвиђено буџетом за 2013. Додала је да се у Министарству финансија сада обрачунава колико би могло да буде корисника те помоћи.

Бисићева је подсетила да социјална политика већ подразумева две врсте помоћи које се исплаћују за родитељство. Прецизирала је да се исплаћује једнократна родитељска помоћ који добијају сви родитељи који добију дете и дечији додатак, који добијају сиромашније породице.

Саветница у Министарству финансија је истакла да није разматрано укидање ПДВ за било који производ и напоменула да укидање или смањење ПДВ са намером да се растерете пореза они који мање у ствари има супротан ефекат, јер тиме више ослобађате оне који имају много. (Извор: bebac.com)

Оваквим третманом проблема скупоће опреме за бебе, нова власт још увек не показује дисконтинуитет у односу на претходну. Надамо се да је то само привремено, и да ће кабинет премијера Дачића препознати белу кугу као горући проблем српског народа.

Недопустиво је да решавање питања биолошког опстанка српског народа коче неолиберални кадрови Млађана Динкића, којима је изгледа тржиште битније од опстанка народа коме припадају. Било какви економски аргументи падају пред чињеницом да Срби изумиру, и да без обзира на то што ће се више ослобађати они који имају много, рађање деце се мора подстицати на сваки начин.

 

( Двери )