Прочитај ми чланак

Златибор најављује зимску сезону на крагујевачком сајму туризма

0

Након успешне летње сезоне коју је обележио пораст броја туриста и остварених ноћења, Туристичка организација Златибор у наредном периоду спровешће низ промотивних активности међу којима је и наступ на 12. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу на коме се Златиборпредставља од 25. до 27. новембра 2021. године. Крагујевачки сајам туризма на коме "златна планина" промовише предстојећу зимску сезону свечано је отворен 25. новембра у 11.00 часова у хали "Шумадија сајма".

Првог дана крагујевачког сајма штанд Златибора био је окружен бројним посетиоцима. Златибор сваке године привлачи велики број туриста из Крагујевца и целе Шумадије, па је овај сајам права прилика да се старим и будућим туристима представе нови садржаји и туристичка понуда
најпосећеније српске планине. Посетиоци овогодишњег сајма највише су заинтересовани за цене хотелског и апартманског смештаја за предстојећу зиму, програм у данима дочека Нове године, али и понуду ски школа, ски-центра Торник и адреналинске садржаје. Велику пажњу посетилаца привлаче и атракције у околини Златибора као што су Стопића пећина, Гостиљски водопад, музеј „Старо село“ у Сирогојну.

Поред сталних и потенцијалних туриста штанд Златибора био је интересантан бројним медијима, пословним сарадницима, туристичким агенцијама.

Сајам је окупио више домаћих и иностраних излагача из Србије, са Космета, Црне Горе, БиХ и других земаља. У оквиру штанда Туристичке организације Златибор, свију понуду представили су и представници ЈП ,,Голд гондола Златибор“, где су се заинтересовани посетиоци могли упознати са свим карактеристикама ове тренутно највеће златиборске атракције.

Да подсетимо, ова манифестација, која је 2012.године награђена Туристичким цветом као најбољи догађај у функцији промоције туризма, после Београда и Новог Сада најважнији је сајам у земљи. Сајам су свечано отворили директор „Шумадија сајма” Александар Лазовић, директор Туристичке организације Крагујевац Бојан Павловић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и помоћница министра у Министарству туризма, трговине и телекомуникација Јелена Миленковић Орлић, који су исказали захвалност за учешће на сајму и жељу да се успешна сарадња и
поред сложених услова пословања услед пандемије на пољу унапређења развоја туризма у Србији настави и даље.

У три дана посетиоци Сајма моћи ће да се распитају и оцене понуде регионалних и општинских туристичких организација а домаћини су се потрудили да Сајам поред пословне има и едукативну страну, у виду бројних предавања уз мноштво промоција и културно-уметничких програма.