Завршава се НАЈДУЖА ГОНДОЛА на свету: Вожња од центра Златибора до врха Торника

0

Голд Гондола, туристички пројекат деценије на Златибору за који је издвојено 13 милиона евра из будзета општине Чајетина успешно се приводи крају.

Ни снежне падавине, ни ниске тмепературе нису омеле раднике да градњу спроводе по плану.

„Тренутно се на међустаници врше електро-радови, очекујемо да ће у наредних седам дана бити завршен тај део послова. Половином месеца настављају се радови на монтажи преосталих делова на међустаници, а затим и монтирање сајле на првом делу – од почетне до међустанице. Прво се извлаче почетне сајле, а затим и главна. Све се ради по плану и за сада нема кашњења са оним што смо зацртали да буде урађено. Иако се ради на планини, зимски временски услови нам не представљају проблем, јер оно што је од тога зависило већ је урађено“, рекла је Бојана Божанић, директора ЈП „Голд Гондола“ за РИНУ.

На крају јануара, према њеним речима, биће направљен пресек и тада ће се знати тачан датум отварања ове туристичке атракције.

„Тада ћемо знати шта је урађено и колико је још остало до краја. Затим је неопходно извршити завршна тестирања и финална припремања за превоз путника. Све то биће урађено по посебним процедурама и стандардима наших произвођача опреме“, нагласила је Божанић.

Златиборкса „Голд Гондола“ биће дугачка девет километара и као таква представљаће најдужу гондолу на свету, повезаће центар ове планине са врхом Торник, а на Рибничком језеру налазиће се међустаница.