Прочитај ми чланак

РЕЦЕПТ НАЈСТАРИЈЕГ РУСА ЗА ДУГ ЖИВОТ: Без алкохола, дувана и жена!

0

Najstariji-Rus

(zanimljivostidana.com)

Предпоставља се да је Рус Лабазанов рођен 1. маја 1890. године, у селу Гадари у Дагестану, у царској Русији.Када су питали времешног старца  шта је његов рецепт за дуг живот, он је кратко одговорио:“Живот без алкохола, дувана и жена!“

Лабазанов је радио некада као радник у млину а дубоку старост доживео захваљујући здравој исхрани заснованој на поврћу,воћу и белом луку.Документација о овом Русу из  Дагестана и његовој породици датира из шездесетих година прошлог века .На жалост пошто је оригинална архива изгорела тридесетих година.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Ако се испостави да су подаци државне архиве тачни, Лабазанов био био најстарији Рус и можда човек на свету.Он је према датуму ако се гледа живео у три века и савременик је Октобарске револуције (1917), грађанског рата (до 1921), настанка и распада Совјетског Савеза, као и оба светска рата.Живео је скоро два просечна века – пошто статистика каже да просечан Рус живи 64,3 године.

Иза Лабазанова је остало четворо деце,18 унука и 20 праунука.Гинисова књига рекорда каже да је најдужи животни век службено забележен и имала га је извесна Џини Калмент (1875-1997), која је живела 122 године и 164 дана.