Прочитај ми чланак

Њуз.нет: Нестала столица која је чекала Србију у ЕУ

0

Последња фотографија нестале столице

БРИСЕЛ, 25. септембар 2012, (Њуз) – Столица која је у седишту Европске уније у Бриселу чекала Србију нестала је, сазнаје Њуз из дипломатских извора.
Како преноси наш извор, столица је нестала након што је специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак у петак у Београду рекао да Србију чека празна столица у Европској унији.

– У петак после подне, пред крај радног времена, све је било у реду и све столице су биле на свом месту. Међутим, да нешто није у реду примећено је у суботу пре подне када је портир бриселске зграде у којој је седиште Европске уније кренуо у редовни обилазак – прича детаље наш извор.

Како он каже, портир је прошао поред просторије у којој је око округлог стола увек 29 столица, 27 за чланице ЕУ, једна за Хрватску, која од 1. јануара постаје пуноправни члан Уније, и једна празна столица која чека Србију.

– Како је испричао портир, који је иначе веома искусан, на први поглед све је деловало уобичајено па је наставио обилазак. Међутим, нешто га је копкало, вратио се и пребројао 28 столица. Она намења Србији је нестала, а остале су биле померене тако да се недостатак једне столице не примети – прича детаље овај извор из врха Европске комисије.

На питање зашто ЕУ званично не објави да је нестала столица која је чекала Србију, наш извор каже да се овако нешто још није догодило и да се у ЕУ разматрају могућности како да се што безболније изађе из ове кризе.

Бане Грковић