Прочитај ми чланак

ТЕРОР Како ће бити кажњавани ђаци који не буду носили маске

0

Министарство просвете није упутило посебне препоруке на који начин да поступају наставници и директори ако ђаци одбију да носе маске у школи, речено је Данасу у неколико образовних установа.

Да ли ће и којим прописима то бити регулисано, има ли директор право да ученику који одбија да носи маску ускрати право да наставу похађа у просторијама школе и упути га да часове прати од куће, питања су на која из Министарства просвете нисмо добили одговор.

Foto: Pixabay/ rawpixel

Министар просвете Младен Шарчевић више пута је поручио да деци која не буду носила маске следује укор, па чак и суспензија.

Почетком августа најављивао је да ће бити донета „посебна правила и уредба који ће важити у ванредним ситуацијама, а то је да ученик може бити суспендован, јер ако буде чешће скидао маску, он ће угрозити безбедност друге деце“.

Пре неколико дана, међутим, министар је поручио да у свакој школи постоји правилник о понашању ученика у коме су јасно дефинисане лакше и теже повреде дужности.

– Ако је ученик опоменут једном-двапут, то је лакша повреда. Али уколико је више пута поновио опструктивно понашање, то је тежа повреда. Према томе и казне су веће – подвукао је Шарчевић, док више директора са којима смо разговарали тврди да неношење маске као прекршај не постоји у постојећим правилницима о понашању ученика.

Епидемиолог др Кон био је нешто конкретнији:

– Најпре пожелите детету успешну школску годину, а онда их научите да маска штити и њега и његове другаре.

Срећно, школарци!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!