Прочитај ми чланак

Телеком Србија преко ноћи драстично подигао цену услуга: Корисници бесни јер им…

0

Без упозорења и најаве, компанија Телеком Србија подигла је цене пакета кабловске телевизије, интернета, фиксне и мобилне телефоније, а да о томе претходно нису обавестили кориснике, који сад немају чак ни право на жалбу. Како за Нова.рс наводе поједини грађани, за повећање цене од готово 1.000 динара сазнали су случајно.

Читаоци су се пожалили да су сасвим случајно од својих пријатеља који имају везе у компанији Телеком Србија сазнали да ће од наредног месеца морати да плаћају већи износ претплате пакета.

“Пријатељица ми је јавила да је од неког из врха Телекома чула да је цена пакета скочила и да ћу следећег месеца морати да издвојим бар 800 динара више за кабловску, интернет и телефон, а да ме нико није питао да ли желим скупљи пакет. Ништа од тога нисам потписао, нити сам обавештен од стране компаније, којој иначе редовно сваког месеца плаћам претплату. Безобразлук и безобзирност према корисницима је невероватна”, револтирано за Нова.рс прича Милош Т. из Београда.

Касно за жалбу

И то није све. Корисници, осим што ће плаћати већу цену, немају право ни на жалбу, јер су – закаснили.

“Тог дан кад смо сазнали за поскупљење истицао је рок за жалбе, о којем такође унапред нисмо обавештени, што је тек срамота”, каже Милош.

Овим поводом упутили смо питања Телекому, али нам до објаве овог текста одговори нису стигли.

Ово није први пут да та компанија без обавештења људима од којих сваког месеца добија уплате подигне цене пакета.

Пре тачно годину дана, у марту 2023. Телеком Србија повећао је цене својих пакета (кабловска, интернет, фиксна и мобилна телефонија) за 600 динара.

Такође, у периоду од 2022. до 2023. током годину дана Телеком Србија је четири пута повећавао цене својих пакета за нове кориснике.

Подсетимо, Телеком Србија је од 1. маја 2023. корисницима који су одлучили да технику Телекома коју користе у свом стану преместе на другу адресу увећао цену пакета, правдајући је управо променом локације.

Промена адресе, већа цена

Писали смо о случају Андреја Лазовића, који је доживео шок када је отишао у једну од МТС пословница, како би као корисник пријавио да је променио адресу свог становања.

Дотадашњу услугу Боx4 плаћао је 5.000 динара, али се то “преко ноћи” променило, а да он није био обавештен.

„Мислио сам да је процедура рутинска, али ми је службеница рекла да ће пакет драстично поскупети. На моје питање шта то значи, рекла ми је да се свака промена у уговору као што је промена адресе или додавање броја телефона бележи, и да ћемо уместо 5.000 плаћати 6.100“, рекао је тада Андреј.

Такође, пре годину дана Телеком Србија је укинуо канал “Kitchen” и још неколико других, па иако су корисници након ове промене имали право на раскид уговора, без плаћања пенала, из компаније им то нису одобрили.

У априлу 2023. Удружење потрошача „Ефектива“ објавило је преглед поскупљења цена услуга кабловских оператера који послују у Србији. Према њиховим тадашњим подацима, услуге СББ-а најмање су поскупеле, док је Телеком имао убедљиво највишу тарифу.