Прочитај ми чланак

ШВАЈЦАРСКА: Србин, Албанац и Мађар живе и раде као браћа

0

Радна бригада беспрекорно функционише под вођством једног Србина са Голије

На златној обали Циришког језера већ годинама један Србин, један Мађар и један Албанац деле кору хлеба. Наиме, Славиша Марковић са Голије за своје најближе сараднике бирао је људе који су вредни и поштени, а не према томе које су националности или одакле долазе. Каже – није се преварио.

Ермин Рамадани из Призрена у најбогатији швајцарски кантон стигао је у потрази за кором хлеба. Пре четири године прошао је трновит пут у потрази за послом.

– Јеси ли оформио породицу? Си успео? – упитао је репортер.

– Па јесам, добро је. Хвала богу, како је бог наредио – скромно одговара Ермин.

Први посао дао му је Србин, Ивањичанин Славиша Марковић. И већ три године су нераздвојни.

– Примио сам га, испоставило се да је добар радник и добар човек и функционишемо прелепо. Са бироа рада смо га примили, мучио се да пронађе посао када је дошао на разговор види се да је добар момак и тако смо почели. Испоставило се, то је било стварно добро – прича Славиша, задовољан јер добро функционишу скупа.

Сличну животну причу има и Мађар Данијел Сабо. Није ни сањао да ће му најближи сарадници и ослонац у животу бити један Албанац и један Србин.

– Нисам ја сањао никад да ћу да будем колега и с једним и с другим, и то заједно. Супер се слажемо – каже Данијел и додаје:

– Као колеге функционишемо добро. Сад, једино, то што за ручак он не једе свињетину, ја не једем оно његово. То је само разлика, ништа друго.

Данас опрема најлуксузније објекте у Федереровом и Шумахеровом комшилуку.

Погледајте видео:

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!