Прочитај ми чланак

Шта урадити када је празна батерија даљинског кључа, а возило нема класичну браву?

0

Све више модерних аутомобила ослања се на практичну технологију где главну улогу преузима даљински кључ. На многим аутомобила више нема браве на вратима за откључавање као ни браве за паљење. Многи возачи због тога не знају да нема места паници када се даљински кључ поквари или му се испразни батерија.

Аутомобил се упркост тим препрекама може откључати и упалити јер су произвођачи аутомобила у даљински кључ уградили и кључ за хитне случајеве. И модерни аутомобили, иако се у први мах не чини тако, имају класичну браву на вратима која је сакривена иза малог поклопца на кваки врата. За откључавање аутомобила потребно је само уклонити поклопац и откључати врата на класичан начин, преноси Данас.

Код модерних аутомобила који немају браву за паљење, дугме за паљење ради и када је батерија у кључу празна. Потребно је држати кључ мало ближе дугмету и аутомобил ће се упалити.

Различити модели аутомобила имају и различите начине отварања кућишта даљинског кључа, због чега ћете морати да консултујете упутство произвођача, да би сазнали све појединости вашег даљинског кључа, пише Ауто Клуб.