Прочитај ми чланак

Проф. Давор Калајжић: Битанга и битанге

0

Корен речи „битанга“ је италијански, а у нашем језику представља особу која се сматра друштвено неприхватљивом или штетном, а карактеришу је рђав карактер, неодговорност, неприхватљиво понашање и склоност криминалу.

 
Синоними су речи хуља и ништарија.
„Опозиција“ је отрчала на канабе. Није ни чудо, обзиром да је и цмиздроња ономад отрчао на канабе. Тако како је добио пампур, тако ће и ови сада добити исто.  
 
„Нама је Србија једна изборна јединица“.
 
После ове изјаве „председника свих грађана Србије“, која је у складу са Уставом, члан 8/1, јасно је да ће ових дана бити расписани ванредни избори на свим нивоима, на једној изборној јединици која се зове Србија, јер то од доласка оскароваца није био случај.
 
Ето слогана новом државотворном покрету – Србија из три дела биће опет цела! Познато, зар не? 
Када су било који избори у питању, или ће бити одржани на целој изборној јединици, или их неће бити. Ни Устав, ни пратећи закони, не предвиђају да се било који избори чак ни под изузетним околностима могу одржати сепаратно, т.ј. само на делу територије, да би потом имали важност на целој државној територији.
 
Устав такође каже, члан 2/2: „Ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац, не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт, мимо слободно изражене воље грађана“. Дакле, после јединственог и масовног бојкота, односно јасно изражене воље грађана да се оскаровцима не да глас, следи распуштање техничке Владе и стварају се услови за формирање прелазне Владе стручњака.
То је оно на чему „опозиција“ треба да ради. 
 
Законски прецизно речено – ако нема избора у Приштини, Косовској Митровици, Гњилану, Броду, онда их не може бити ни у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу … И небитно је да ли говоримо о председничким, парламентарним, покрајинским или локалним изборима.
 
Без целовитости избора – нема нове власти; са масовним бојкотом – нема старе власти.
 
Резолуцијом УН СБ 1244, целовитост српске изборне јединице је уздрмана, али није срушена. До појаве оскароваца, Србија је преко надлежног УНМИК-а и његовог изборног стуба ОЕБС-а, успевала да очува територијалну целовитост и организује све врсте изборних процеса на АП КиМ. У име и за рачун Републике Србије, ОЕБС је надгледао законитост и спровођење процеса српских избора на АП КиМ, да би потом службеним транспортом запечаћене гласачке кутије пренео у централну Србију и предао их надлежним државним органима на даље поступање. 
 
Доласком на власт, оскаровци су укинули овај процес и кренули у неодржавање избора Републике Србије на АП КиМ, распуштање општина и увођење привремених органа управе, који одавно немају никакав легалитет и легитимитет, али зато једу буџет. Најгоре од свега је то што су оскаровци противно Р1244, Уставу Србије и релевантним законима, комплетан изборни процес изместили из надлежности Србије, УНМИК-а и ОЕБС-а у руке сепаратистима, чиме су починили кривично дело угрожавања територијалне целовитости Србије и признавање друге државе на територији Србије. 
 
Пошто су тако отуђили АП КиМ из изборног система Србије, оскаровци су за потребе масовне изборне и осталих крађа, у остатку Србије дизајнирали „Серенгети“ сценарио, претворивши своје у миграциону стоку, а нас остале у мутаве дегенерике. 
 
Закон о пребивалишту и боравишту, прецизно наводи следеће: „члан 3/2 – пребивалиште је место у коме се грађанин настанио са намером да у њему стално живи“; члан 6 – приликом пријављивања и одјављивања … грађани су дужни да дају истините податке“; члан 9/1 – „грађанин је дужан да … пријави своје пребивалиште у року од осам дана од настањења … “; члан 11 – „грађанин може пријавити пребивалиште по основу права својине … уговора о закупу … “.
 
Ко се то од гнуа стално настанио, има својину, има уговор о закупу? 
Има и још један детаљ у Закону, на који „опозиција“ никако да обрати пажљу, а то је да грађанин може пријавити пребивалиште и у центру за социјални рад, а знамо чиме се све ти центри баве. 
 
Дакле, ако се зачепрка по слову Закона, „чисти као суза“ брзо се сливају у септичку јаму, а „опозиција“ би да се у томе брчка. 
 
Похлепа и ЕУ диктат по вољи главног брдског чобанина, део су венског крвотока „опозиције“. Пошто су се лагодно удомили у срамном дому свих народа и народности, пријавили се на ћевапчичће и буџетске милионе и пошто им у том сегменту изборна крађа не смета, устремили су се на метро, стадион, ЕКСПО, БГД на ВД, итд. Обневидели од похлепе мисле да ће им оскаровци дати да умоче у медовину. 
 
Срећом у несрећи, ако изађу на „изборе“, добиће као и увек до сада – пампур. Али, то није утеха за народ који ће акумулирати додатни бес. Држава се налази у колапсу и убрзано постаје туђе власништво. Решење је само једно – масовни јединствени грађански отпор битанги и битангама. 
 
Грађани Србије, придружите се Моби! Опција за спас Србије! Прелазна Влада стручњака! Хоризонтална и вертикална лустрација! Одузимање покраденог! Владавина права! Директна демократија! Повратак државних ресурса у народно власништво! Храна, вода, ваздух! Национална развојна банка! Породица! Здравство и просвета по мери грађана! Стоп дужничком ропству! 
 
Проф. Давор Калајжић