ПОДОБНА УДРУЖЕЊА: Хвала Вучићу! ВЕТЕРАНИ: Како можете да се погледате у огледало!

0

Док представници појединих удружења ратних, војних инвалида хвале нови Закон који се тренутно разматра у Скупштини Србије, борци и ратни ветерани, који готово 150 дана протестују испред Парламента, осуђују овакве потезе "подобних" удружења и поручују да се новим законом додатно понижавају сви борци из ратова деведесетих година прошлог века.

– Стално причају да има вишка пара. Поједини представници удружења ратних и војних инвалида можда јесу задовољни, али тврдим да борци имају само разлог да буду бесни.

Борачки додатак нико не може у пракси да добије, нити супруге тих бораца. Нема националних признања, већ социјална помоћ.

Право на ношење свечане униформе и предност при запошљавању су недовољне бенефиције. Уместо да борци добију десерт посто више од просечне плате. То је 150 милиона евра, а тај новац није споран ни за буџет града Београда, а камоли за буџет Србије. Тај новац ће борци трошити у Србији и вратиће се у буџет.

Држава до сада није имала поштовање ни за ратне, војне инвалиде.

Несхватљиви су ми представници тих удружења, да се не боре за своје чланове што више могу, па чак и да им држава додељује јахте. Уместо тога, они у име бораца кажу борци су задовољни, а нису добили ништа.

Брука и срамота и не знам како могу себе да погледају у огледалу!

С друге стране, представници помеунитх удружења су у Парламенту Србије изјавили следеће:

– Закон је врло добар, даје нам сигурност, види се брига и поштовање. Хвала Вучићу, без његове подршке ово се не би десило! Хвала и министру Ђорђевићу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!