Прочитај ми чланак

Побуна на Петловом брду: Мигранти нападали децу, народ изашао на улице! (ВИДЕО)

0

Грађани Петловог брда изашли су на улице и организовали протест поводом немилих догађаја у њиховом крају, а за вечерас је заказано ново окупљање

Према речима станара овог краја у недавно затвореном старачком дому „Холидеј хаус“, који је у жижу јавности доспео због навода о малтретирању штићеника, усељена је група људи, који изгледом подсећају ма мигранте.

– Догодило се неколико напада на децу од стране тих људи. Није важни ни да ли су мигранти или нису, али је поента да наш крај није безбедан. Имамо и информације да су у објекту смештени и радници из иностранства који раде на Обилазници око Београда – каже за „Србин инфо“ Дејан Јовановић из организације Битка за Кошутњак.

Он је најавио ново окупљање грађана на Петловом брду, али позива и све Београђане да се придруже протесту.

– Оно што ми тражимо је да се објекти у стамбеном блоку, било да ли је то хотел, старачки дом или хипотетички јавна кућа, не могу отварати у приземљу или неком другом делу стамбеног блока. Овај захтев се односи на цео Београд. Поднећемо предлог, који ће захтевати да се поштује воља Београђана

Градској власти дајемо рок до петка, ако не прихвате наше захтеве, следи радикализација протест. Београд неће бити Амстердам и Патаја – поручује Јовановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!