Прочитај ми чланак

Нови детаљи из досијеа браће Хофман: Миљану се већ суди за пребијање, сломио…

0

Миљану Видовићу Хофману, који је са рођеним братом Љубаном Хофманом ухапшен у петак у једном ресторану у тржном центру у Београду, већ се суди за брутално пребијање мушкарца испред истог тржног центра.

Пред Првим основним судом у Београду суди му се због сумње да се 6. децембра 2021. године испред ресторана посвађао са мушкарцем, а потом почео да га удара рукама и ногама.

„Према оптужници Првог основног јавног тужилаштва у Београду, мушкарцу је нанео тешке телесне повреде“, открива извор Курира.

Како додаје, од батина које је добио од Миљана Хофмана који је иначе био шампион света у дисциплини К1, претучени је наводно имао преломе носа, вилице, био је сав у подливима и модрицама, а око му је практично било затворено.

Саговорник додаје и да је Миљан Хофман 2021. у Новом Саду био осуђен за исто кривично дело и осуђен на кућни затвор.

Љубан осуђен на годину дана затвора

Његов брат Љубан Видовић је некадашњи шампион Европе у кик-боксу. пред Окружним судом у Бањалуци био је осуђен на годину дана затвора, али је казна замењена новчаном, због отмице Ненада Јаковљевића из Бијељине 2018. године.

Подсетимо, у спектакуларној акцији хапшења наочиглед бројних гостију познатог ресторана, осим Миљана лисице су стављене и његовом брату. Обојица су на саслушању у Првом основном јавном тужилаштво негирала извршење кривичних дела која су им стављена на терет, после чега им је одређен притвор до 30 дана.

Јавности су постали познати пошто су се на друштвеним мрежама појавили снимци на којима се види како браћа Хофман малтретирају раднике угоститељских објеката, као и достављача хране.

Тужилаштво је саопштило да се они сумњиче за кривична дела злостављање и мучење као и насилничко понашање.

„У даљем току поступка Прво основно јавно тужилаштво ће саслушати оштећене и сведоке и прикупити остале доказе, а ради правилног утврђивања чињеничног стања и правне квалификације. МУП ће наставити у сарадњи са тужилаштвом да прикупља и остале доказе, тачније да проверава све информације како би се утврдило да ли у њиховим радњама и за сада НН лица стичу обележја и неких других кривичних дела, а о чему ће такође јавност бити благовремено обавештена“, саопштило је тужилаштво после хапшења браће Хофман.