Прочитај ми чланак

Напредњаци хтели да убију власника КТВ Зрењанин! Шамарали га, извукли секире…

0

Поводом физичког напада на Данијела Радића од стране СНС батинаша, редакција Србин.инфо је разговарала са власником једине независне локалне телевизије КТВ Зрењанин. Више о овоме у видео прилогу.

Народни посланик Срђан Миливојевић, потпредседник ДС-а, огласио се овим поводом и подржао Радића:

„Захтевам да надлежни државни органи одмах покрену истрагу, пронађу и процесуирају особе које су извршиле диверзију на аутомобилу власника зрењанинске телевизије КТВ Данијела Радића која је по њега могла да има кобне последице. Снажно осуђујем све остале претеће и подмукле нападе на Радића којима је континуирано изложен у дужем временском периоду и међу којим је одвртање шрафова на точковима његовог аутомобила било само последње у низу.

Радића су пресретали полицијским возилима, уходили и пратили са циљем да га обесхрабре и заплаше, односно приморају да постане медијски послушник и услужни сервис одлазећег режима. Такође захтевам да Министарство унутрашњих послова саопшти зашто је било потребно да се ангажује пет возила полиције да би се на власнику КТВ телевизије, обавило алкотестирање, као и тест на присуство опојних дрога. МУП је дужан да објави на основу којих индиција је Радић задржан и тестиран, када су налази оба теста били негативни.

Док су овако бројне полицијске снаге ангажоване на рутинској контроли непослушног власника једне локалне телевизије, кумови Александра Вучића за то време дрогирани изазивају саобраћајне несреће у којима лупају аутомобиле од по неколико стотина хиљада евра које у овој земљи као статусни симбол поседују само људи из владајућег режима.

Одлазећем режиму Александра Вучића поручујем да одмах прекине са прогоном Данијела Радића, као и да обустави било какав политички и претећи притисак на друге објективне и непристрасне новинаре и медије! Искуство са убиством Славка Ћурувије опомиње како то почиње и како се то завршава када о медијским слободама одлучују исти људи и тада и данас“.

На Твитеру се огласио и Немања Шаровић, лидер покрета „Љубав, вера, нада“ који је апеловао на све да подигне глас – док не буде касно.