Прочитај ми чланак

Жртве Хофмана у тужилаштву кажу да је све била шала; Браћа Х. плакала у притвору

0

Двојица мушкараца, које су како се сумња, малтретирали Љубан и Милан Видовић Хофман, саслушана су данас у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, где су тврдили да нису малтретирани, већ да је све била само шала.

У питању су достављач и конобар из Ирига које су браћа Хофман наводно малтретирала, а снимци објављени на друштвени мрежама.

Они су дали исказ пред петорицом адвоката одбране браће Хофман, а испричали су како је све била шала.

За сада није познато да ли је на овакве исказе неко утицао, имајући у виду, како незванично сазнаје Блиц од извора из полиције, током њиховог давања изјаве у полицији било речи да је особа блиска озлоглашеној браћи утицала на њих и оно шта ће рећи у полицији.

Од извора из Првог основног тужилаштва, „Блиц“ сазнаје да је остало још сведока који треба да се испитају, а ово тужилаштво ће ценити све исказе и видео записе приликом доношења коначне одлуке о истрази која се води против Хофмана.

Како смо раније писали, Љубан и Миљан Хофман су ухапшени због сумње да су починили кривична дела насилничко понашање и злостављање и мучење.

Осумњичени се доводе у везу са објављеним снимцима на друштвеним мрежама узнемирујуће садржине, у којима се виде насиље и претње.

У једном од последњих таквих снимака, види се како Миљан Видојевић шамара конобара и удара га у стомак у друштву још два мушкарца. Наводно, снимак је настао у једном ресторану на Фрушкој Гори.

Плакали у притвору

Како је раније писао Телеграф, браћа Хофман су плакала у притвору.

„Цвилели су као девојчице. Молили су за милост“, казао је извор.

Сви ухапшени су, иначе, раздвојени у засебне ћелије.

„Нећемо више никад, молимо вас“, јаукали су.

Браћа Хофман делила су снимке на којима малтретирају људе.

Данима кружили снимци малтретирања

Данима уназад на друштвеним мрежама кружило је више видео снимака на којима се види група момака коју предводи Љубан Хофман Видовић, како долазе у више кафића у Модричи где малтретирају конобаре и једног од власника кафића.

Они упућује веома озбиљне претње, тврде да рекетирају пола Београда и траже извесну особу коју називају „Црв“и „Црвић“. Све то снимају и објављују на друштвеним мрежама.

„Ало, овде Хофман, кум Тупешин. Где си, где је црвић мали? Не знате? Слушај овамо, оставио сам писмо једно за њега овде, немој неко да је скинуо с врата ово што сам написао, је л ти јасно? Пола Београда рекетирамо, немој случајно да је неко нашег брата Тупија у лошем контексту споменуо. Је л’ јасно?“, говори Видовић.

Према сазнањима Српскаинфо, они су у Модричу дошли како би упутили претње особи која је у сукобу с Александром Јовановићем Тупешом из Модриче.

Тупеша је иначе криминалац из Модриче којег полиција тражи због више тешких кривичних дела, а који се тренутно крије на подручју Београда.

Одрекао их се отац

Миодраг Видовић, познат као Мишко Хофман је 2019. гостовао на Хепи телевизији, где је причао о својим синовима, којих се пре тога одрекао и преко новина.

#У сукоб са синовима дошао сам зато што сам видео да су се ухватили лошег друштва. Ја немам никад изговор, увек признајем. Они су фолиранти, ја сам их учио да се баве науком, спортом и музиком. Они су завршили паралелно и музичку школу, страшно су свирали виолину, Миљан је имао и концерте. Они су мене слушали све док су били са мном, до 20. године“, казао је, између осталог, Миодраг.

Рекао је да је истина је да су отели човека.

Део писма којим се отац одрекао браће Хофман

„Они су на потерници, они немају емпатију, пуни су себе, Миљан посебно. Он се тукао са мном, он има кривичних дела. Љубан и још неки дечко из Лознице су киднаповали једног преваранта, који је био мој инсајдер и који их је пратио, одвели су га у моју викендицу на Дрину и ваљда су га малтретирали, мој друг каже ја сам чуо јауке, они су га изгледа мало притегли. Моји синови су кукавице“, објаснио је тада Миодраг Видовић, отац браће Хофман.