Прочитај ми чланак

„МУП проверава да ли адвокати долазе на скуп“

0

Адвокатска комора Србије саопштила је да је забринута због информација да МУП проверава најављени долазак адвоката на Конференцију адвоката Србије у суботу и од полиције је затражила обавештење.

Адвокатска комора Србије организује Конференцију адвоката Србије у суботу, у 11 сати, у Великој сали Комбанк дворане, а како су додали, очекују да ће учествовати око 1.000 адвоката „уз поштовање епидемиолошких правила“.

Адвокатска комора Србије је обавештена да је један број адвоката, чланова Адвокатске коморе Војводине са територије Сремске Митровице, данас позиван телефоном од стране припадника Министарства унутрашњих послова ради провере информација да ли имају намеру да присуствују Конференцији адвоката Србије, коју организује Адвокатска комора Србије, наводи се у саопштењу.

Како наводе, друго питање које је постављано адвокатима је „уколико долазе на конференцију адвоката, да ли ће користити организован превоз“.

Адвокатска комора Србије је од МУП тражила хитну информацију и у саопштењу поставила питања:

– Да ли Министарство унутрашњих послова – Полицијска управа за Град Београд врши напред наведене провере?

– Уколико се врше наведене провере, да ли је процена Полицијске управе за Град Београд да постоје безбедносни ризици за одржавање Конференције адвоката Србије и који?

Адвокатска комора Србије од МУП очекује тражене информације у најкраћем могућем року, навела је у саопштењу председница АКС Јасмина Милутиновић.