Прочитај ми чланак

МИОДРАГ ЛИНТА: Испада да се Бајага слаже са тезом хрватских бранитеља

0

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта је изразио жаљење због изјаве певача Момчила Бајагића Бајаге.

Бајага је у изјави за телевизју Н1 рекао да разуме незадовољство хрватских бранитеља који су били против његовог наступа у Карловцу.

То, по оцени Линте, указује да се се „он (Бајага) слаже да лажном и бесмисленом тезом хрватских бранитеља и хрватске државе да су Србија и крајишки Срби извршили агресију на Хрватску“.

„Поред тога, Бајага се у разговору са новинарком ТВ Н1, уочи концерта у Вараждину, свим силама трудио да се оправда да у Книну 1993. године није певао четничке песме, односно да није певао песму „Армија српска“. Бајага треба да буде поносан што је 1993. године певао у Книну за свој народ, а не да све то сада негира да би… могао да наступа у данашњој Хрватској, где се отворено рехабилитује зликовачка усташка идеологија и усташки поздрав ‘За дом спремни'“, казао је Линта.

Линта је изразио жаљење и због тога што је Бајага „прећутао“ тврдњу новинарке да је 1993. године у Книну наступао на окупираном подручју, већ да је српски народ на том подручју „живео вековима“.

„Српски народ је на свом подручју створио Републику Српску Крајину с циљем да остане у Југославији и да се одбрани од агресије проусташког и сепаратистичког режима Фрање Туђмана. Нажалост, у томе није успео из више разлога“, рекао је Линта.

Наступ бенда „Бајага и Инструктори“ на Данима пива у Карловцу 3. септембра је двадесетак дана пре манифестације отказан због притиска хрватских бранитеља.