Прочитај ми чланак

МЕНГЕЛЕ ДА ПОЗАВИДИ Вучићев режим уцењује сиромашне родитеље вакцином за децу!

0

Родитељима у Вучићевој Србији, који одбијају да вакцинишу своју децу, режим неће исплатити финансијску помоћ - родитељски додатак. Према Закону о финансијској подршци породици са децом, маме и тате које не желе да им деца приме по глобалистичком СЗО протоколу, остаће без новца за живот.

У домовима здравља кажу да је ова законска одредба, која је ступила на снагу 1. јануара 2022. године, поједине родитеље натерала да вакцинишу децу.

Вакцина промотери у Србији су одушевљени овом одлуком:

„Родитељи који неће да вакцинишу дете, редовно нуде новац педијатрима да им напишу потврду како је дете примило све вакцине, да би могло да крене у вртић. Има колега у појединим установама који то раде за новац, што је недопустиво и јако опасно. Мени су више пута нудили паре, али сваки пут се трудим да тим родитељима објасним колико штете свом детету. Нажалост, већина не послуша. Слажем се да држава мора некако да притисне овакве родитеље, из разлога што је ниво вакцинације драстично опао, посебно ММР-ом, у последње две и по године, тачније од како је кренула пандемија, што прети да нам сада врати епидемију морбила. Када је дете болесно или има богиње, вакцинација се одлаже, али се одмах по излечењу заказује термин који родитељи не смеју да пропусте. Важно је радити и на поверењу родитеља, они морају да разумеју да се ради о здрављу њиховог детета“, објашњава др Љубица Луковић, педијатар на буџету из Дома здравља Гроцка.

Нови закон предвиђа да се игнорише препорука предијатра који процени да дете не сме да прими вакцину.

„Сва здрава деца морају да приме обавезне вакцине и ту нема спора! Само она деца која имају одређену медицинску индикацију да не смеју да приме вакцине, добиће потврду лекара, са којом родитељи могу да траже финансијску накнаду од државе. Начин на који ће држава регулисати вакцинацију и натерати грађане да се опамете је изван оквира здравствене политике, али ниво вакцинације се мора одржати. Ковид је направио хаос у установама и вакцинација ММР-ом је опала, па нам прети нова епидемија. Ниво вакцинације код деце се под хитно мора подићи! Нажалост, тек кад људе ударите по џепу, нешто се промени“, каже за Нова др Снежана Рсовац,  буџетски педијатар и дечији пулмолог у Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој.

„Не желимо епидемију морбила међу децом, какву смо имали 2014., држава мора да успостави контролу над антиваксерима“, апелују буџеташи у белим мантилима док хвале Вучићев нови закон.

И док се Бил Гејтс јавно хвали да није вакцинисао ниједно дете ниједном вакцином, а истовремено прави вакцине за туђу децу и гура новац у СЗО да препоручују његове експерименте из лабораторије као обавезна цепива, наши бели мантили вређају Србе јер не верују у Менгелеова цивилизацијска достигнућа.

„Светска здравствена организација дала је обавезан календар вакцинације и то је нешто око чега нема расправе! Кад имате дете, ваша је обавеза да га вакцинишете!????? Око обавезних вакцина нема полемике, дајемо их годинама, и да има било каквих нежељених ефеката, то би се већ показало у стручној јавности. Мислим да држава треба да притисне родитеље, који се двоуме или су изричити у ставу да њихово дете неће примити ниједну вакцину. То је недопустиво у цивилизованом свету! Потребно је да се закони поштују, а ово је један од тих. Ко не поштује закон, плаћа казну. Родитељи који одбијају да вакцинишу децу, морају бити кажњени како би схватили озбиљност ситуације“, наглашава у разговору за Нова др Оливера Остојић, начелница Дечије клинике у КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.

На питања о броју породица, којима је укинут родитељски додатак јер деца нису вакцинисана, али и о начину на који држава контролише обавезну вакцинацију најмлађих, из Министарства за бригу о породици и демографију (Ратко Дмитровић), није одговорено до закључења овог текста.

Висина родитељског додатка којом уцењују режимлије

Према Закону о финансијској подршци породици са децом, родитељски додатак за прво дете рођено 1. јануара 2022. године и касније, утврђује се у висини од 300.000 динара и исплаћује се једнократно. Родитељски додатак за друго дете рођено 1. јула 2018. године и касније, утврђује се у висини од 240.000 динара и исплаћује се у 24 једнаке месечне рате по 10.000 динара. Родитељски додатак за треће дете рођено 1. јула 2018. године и касније, утврђује се у висини од 1.440.000 динара и исплаћује се у 120 једнаких месечних рата по 12.000 динара. Родитељски додатак за четврто дете рођено 1. јула 2018. године и касније, утврђује се у висини од 2.160.000 динара и исплаћује се у 120 једнаких месечних рата по 18.000 динара.