Прочитај ми чланак

УХАПШЕНА МАЈКА: У полицији су ме малтретирали, гурали низ степенице…!

0

ПОЛИЦИЈСКА ТОРТУРА! “У полицијској станици су ме задржали два сата, све време сам плакала, гурали су ме низ степенице и нису ми дозволили да позовем сина како би отишао по сестру”, каже за Телеграф М.П.Н., самохрана мајка која је јуче ухапшена на Дорћолу када је дошла по своју ћерку, која је заједно са другарима из школе пружала подршку породици ватрогасца Зорана Матића, коју су исељавали из стана по налогу судских извршитеља.

– Полицајац ме је отргао од ћерке, и убацио ме у марицу. Никада нећу заборавити лице свог детета које је вриштало и дозивало ме, а ни кључ јој нисам оставила да уђе у кућу. Остала је на улици. Одвезли су ме у полицијску станицу и тамо задржали два сата. Поред грдосије од човека која ме је привела и оставила му модрице по рукама, његов колега ме гурао на спрат, и све време сам падала по степеницама. Трећи је инсистирао да угасим телефон и оптуживао ме да сам послала смс. Нису ми дозволили да позовем сина, како би отишао да покупи сестру са улице. Док сам ридала од плача смејали су се и говорили да се фолирам – каже ова самохрана мајка.

У полицијској станици је њој је прочитана изјава у којој полицајац који је привео тврди да га је опсовала.

– Ја сам дошла по ћерку и она ми је рекла да им је полицајац претио да ће их похапсити. Пришла сам једном и питала да ли је то истина када је други полицајац, грдосија од човека, почео да виче на мене да деца треба да буду у школи или код куће. Рекла сам му само да малолетну децу не може да хапси нити да им прети и да уколико има било каквих проблема треба да зове родитеље. У том моменту насилнички је ишчупао руку мог детета из моје и раздвојио нас. Једино сам прокоментарисала да треба да их је срамота јер децу све време учим да их полиција штити и да ако имају проблем прво се њима обрате – наглашава М.П.

М. П. истиче да никаква материјална надокнада не може да надокнади оно што је претрпела ни трауму које је њено дете доживело.

– Рођена сам у Београду, као и моји родитељи, живим на општини Стари Град цео живот. Старији син ми је ђак генерације у првој гиманзији, а ћерка иде у две школе. Магистар сам географских наука, самохрана мајка и незапослена. Не верујем да било којој власти одговара овакво понашање људи који грађене треба да штите и брину о њиховој безбедности- каже М.П.

На Војно медицинској академији М.П. су утврђене повреде које је задобила приликом хапшења као и повреде које су нанете њеној ћерци, а обављен је и преглед код психијатра.

Случај тренутно истражује унутрашња контрола полиције, а М.П. каже да ће тужити полицајца који ју је на свиреп начин привео.

 

(Телеграф)