Прочитај ми чланак

Терористи РОСУ киднаповали и опљачкали Србина из Чаглавице

0

Породица Ђоковић након привођења Небојше

Припадници РОСУ су данас киднаповали Небојшу Ђокића, који живи у Чаглавици у породичној кући са супругом, двоје мале деце, оцем и двојицом браће.  Он је једна је од жртава мартовског погрома када је рањен у ногу из снајпера, након напада на његову породичну кући у селу Чаглавица на централном Косову и Метохији, пренео је Радио КиМ.

Тероритисти РОСУ, наравно, нису оставили никакав записник о „претресу куће“, нити показали „налог за привођење“ Ђокића.

У кући, у коју су терористи јутрос упали око 10 сати, све просторије су детаљно претрешене, намештај претумбан, а ствари испретуране.

Терористи РОСУ у кући Ђокића нису пронашли оружје, али су зато однели извесну своту новца, за коју укућани кажу да је породични и да имају документацију која доказује његово порекло

Припадник нелегалних сепаратистичких структура на КиМ, тзв. министар унутрашњих послова тзв. Косова Бајрам Реџепи изјавио је да је акција извршена по налогу јавног тужиоца окупационих снага Еулекса и да детаље не може да открива због „интереса истраге“.

Његова породица каже да није конфликтна личност, да не поседује оружје и да нико и не наслућује шта би могао бити разлог његовог привођења.

Небојшина  супруга Драгана, видно узнемирена због акције полиције, КИМ радију је казала да да су деца у моменту упада специјалца РОСУ била у кући и да су доживела велики стрес.

Чланови породице Ђокић кажу да се Небојша још опоравља од трауме и повреда које је задобио у мартовском насиљу 2004.године када је на њега пуцано приликом упада у Чаглавицу више хиљада албанских демонстраната.

Небојша је тада задобио прострелну рану десне ноге пошто је погођен из снајпера.

Небошин брат Јовица рекао је КИМ радију да полиција није дала никакво образложење данашње акције.

„Нису хтели ништа да нам објасне. Један полицијац који је био у цивилу почео је да ми прети прстом. Рекао сам му да нема потребе да ми прети а он ме је потом одгурнуо у зид“, рекао је Јовица.

 

Управо пристигла вест: Данас, после 16: 00 без икаквог писаног образложења зашто је ухапшен, пуштен је на слободу ( ако се живот под шиптарском окупацијом може назвати слободом) Небојша Ђокић. При томе шиптарске власти нису му вратили отети новац нити му дали икакву потвду да су га узели.

 

(србел.нет, радио.ким, србин.инфо)