Прочитај ми чланак

Страшно: Професор на Правном у Крагујевцу заменик председника Уставног суда Косова!

0

Судија Иван Чукаловић један је од оптужених у “афери индекс”, а на ова два посла прима најмање 2.000 евра месечно. Остаје нејасно како својим студентима може да предаје међународно право на које се Србија позива покушавајући да задржи Космет у својим границама, а истовремено ради у приштинским институцијама.

Судија Иван Чукаловић, који и даље прима плату од српских институција као редован професорМеђународног јавног права на Правном факултету у Крагујевцу, на катедри за јавно право,изабран је за заменика председника Уставног суда Косова!

Чукаловић, један од оптужених у афери Индекс, којем суђење тече пред Вишим судом у Смедереву, изабран је за судију Уставног суда Косова још у лето 2009, када је рекао да је за Србе боље да буду у косовским институцијама. Међутим, он није сматрао да би због тога требало да се повуче с крагујевачког факултета, где је на месту редовног професора више од десет година.

Продекан за наставу, доцент Милан Палевић, такође предавач на предмету Међународног јавног права, објашњава да професор Чукаловић обавља редовно обавезе на свом факултету.

– Један је од најбоље оцењених професора. Све остало не могу да коментаришем, јер је ван моје надлежности – штуро ће Палевић.

У канцеларији за Косово и Метохију кажу да Александар Вулин не жели да коментарише док се не упозна са свим детаљима тог случаја, али и да он није права адреса за то. Од више инстанце, министра просвете Жарка Обрадовића, такође није било коментара, док је сам Чукаловић на позив новинара треснуо слушалицу.

За обављање ова два посла професор прима месечно најмање 2.000 евра.

Професор Чукаловић остаје дужан одговора како студентима може да предаје међународно право на које се Србија позива покушавајући да задржи Космет у својим границама, а истовремено ради у приштинским институцијама.

 

( Вести онлајн )