Прочитај ми чланак

Срби са КиМ покрећу петицију за поништавање договора са сепаратистима

0

Неколико удружења Срба са КиМ покреће петицију којом ће се тражити поништавање свих договора о тзв. Косову који су постигнути у Бриселу током договора Београда и припадника нелегалних сепаратистичких структура на КиМ у Бриселу.

Потписивање петиције ће почети сутра.

Председници Друштва српско-словенске солидарности, Народног покрета „Отаџбина“ и  удружења „Стара Србија“, Владимир Ракић, Игор Војиновић и Златибор Ђорђевић, најавили су на конференцији за новинаре у северној Митровици да ће потписивање петиције почети сутра.

Председник Покрета „Отаџбина“ Игор Војиновић рекао је да ће петицијом тражити, пре свега од председника Републике, Владе и Скупштине Србије, да „све договоре пониште зато што се њима постепено гасе све српске институције на Косову и Метохији“.

„Споразуми су и алиби за албанске терористе и сепаратисте да наставе са отимањем територије и убијањем Срба“, рекао је Војиновић.

У коалиционом споразуму СНС, СПС и УРС, које ће чинити нову владу, наводи се да је „потребно спровести све оно што је договорено у техничком дијалогу с Приштином и наставити дијалог на политичком нивоу, уз учешће највиших државних функционера“.

Преседник Друштва српско-словенске солидарности „Шчербина“ Владимир Ракић рекао је да је циљ да сви Споразуми буду детаљно објашњени народу.

„Ми радимо оно што грађани на Косову и Метохији говоре, то садржи наша петиција коју ћемо послати у Београд и тражићемо да њихово спроводјење не почне“, рекао је Ракић.

Председник удружења „Стара Србија“ Златибор Ђорђевић позвао је нову власт у Србији да не прихвати споразуме јер су они, како је рекао, штетни за Србе на Косову и Метохији, али и за државу Србију.

„Ако се настави са применом одредаба из споразма, доћи ће до масовног исељавања Срба из Покрајине, што ће у Србији имати велике економске последице“, рекао је Ђорђевић