Прочитај ми чланак

Професори награђени због Карлеуше?

0

Чланови комисије за пријемни испит Департмана за филозофију у Нишу неће бити кажњени због тога што се на тесту опште информисаности нашло питање где се од кандидата тражи да знају текст песме поп певачице Јелене Карлеуше, изјавио је данас за “Јужну Србију“ проф. Горан Максимовић, декан Филозофског факултета у Нишу.

-Мој предлог је да се казне али можда неће бити кажњени , већ ће бити награђени јер има предлога и за то, Рекао је данас декан Филозофског факултета у Нишу Горан Максимовић.

Максимовић није желео да коментарише изјаве Јелене Карлеуше.

-Моја прича о томе је завршена , рекао је он када смо га упитали за коментар поводом Карлеушиних изјава.

Председник комисије за пријемни на Департману за филозофију професорка Слађана Ристић данас није била у свом кабинету , она је од почетка ове „афере“ остала недоступна медијима за било какав коментар.

-Професорка Ристић данас неће долазити на Факултету , рекао је уплашеним гласом за портал „Јужна Србија“ њен колега из кабинета који је и ако не упитан видно заплашен понављао„Ја нисам члан комисије“ .

Награђени или кажњени професорима Филозофског факултета у Нишу остаће Јелена Карлеуша у памћењу цело лето. Трагично је што установе попут Филозофског факултета у јавности бивају примећене тек када се деси непријатна афера  као што је ова са Карлеушом и ако својим радом много више оплемењују наше друштво него што га нагрђују због слабости и површности својих запосленика. Кривица је због тога обострана: нас, који смо јавност, жељни површних сензација и туђих грешака, да би смо заборавили своје мане и поразе, и наше културне елите која је превише лења, пасивна и без веровања у себе и своје квалитете када треба да се покаже и докаже у јавном животу друштва и нације.

(Јужна Србија и Д.П.З.)