Прочитај ми чланак

Полицијски синдикат Србије одлаже штрајк

0

490232_policija-tanjug_f

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије одлучио је да се штрајк глађу Управног одбора ПСС, заказан за сутра, одложи до повратка премијера Александра Вучића из државне посете Кини.

„Након повратка очекујемо позив од премијера Вучића како би решили нагомилане проблеме у МУП Србије. Разлог за одлагање штрајка глађу је чињеница да премијер Вучић није у земљи, а он је најрелевантнији да саслуша захтеве полицајаца и помогне у побољшању стања у МУП Србије“, наводи се у саопштењу.

Из ПСС напомињу да се штајк глађу не отказује, већ само одлаже.

„Не желимо нас и наше породице да излажемо лажним оптужбама које су се последњих дана појављивале у медијима, јер нама не треба политизација протеста, већ конкретно решавање статуса полицајаца, зарада запослених у МУП Србије, стања у ватрогасно-спасилачким јединицама и промена Закона о полицији“, наводи се у саопштењу.

„Већина нас који ћемо ући у штрајк је ратовало за Србију и ми смо последњи који желе да урушавамо државу. С обзиром да је премијер Вучић најодговорнији за спровођење политике Владе Србије, а самим тим и статуса запослених у МУП Србије, сачекаћемо његов повратак и разговарати с њим о проблемима који муче запослене у полицији“, истакао је председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић.

RTS