Прочитај ми чланак

Паклени план „Великог брата“: Мушкарци ће да рађају децу, а брак ће бити укинут

0

Главни генетичар Арати Прасад са Краљевског факултета у Лондону (најелитније британске клинике) позива државне органе Велике Британије да и они финансирају истраживања којим ће се убрзати стварање вештачке материце, тако да ће и мушкарци моћи да рађају децу.

У књизи „Попут девице“, ова научница трвди како нипошто нема ништасвето ни посебно у животу, самом по себи. Човечанство уз помоћ науке може лако управљати процесом репродукције, што чини рађање без секса врло изгледном будућношћу. Такође, она тврди да је наука на корак до вештачких материцакод мушкараца. Због тога закључује да би брак требало укинути и дозволити да свако појединачно одлучи да ли хоће или неће потомство.

 

У Аустралији је већ направљена вештачка материца за морске псе, пластични контејнер дизајниран за држањетекућина и бактерија попут оних из природне матернице. То сутра могу да буду и мушкарци, објашњава ова научница у књизи. Јапански експерти су произвели вештачку сперму код мишева, која је дала плод и само је питање времена када ће моћида се направи и вештачка јајна ћелија.

 

Изумирање ‘Y’ хромозома
Будућност ће омогућити и девичанско рођење – без ступања у сексуалне односе. Случајеви који наликују томе – тумори у облику лутке, који чак имају зубе и косу, већ су се догађали. Један такав тумор извађен је из девојчице девице у Јапану 2003. године.

Генетичарка упозорава и да изумире „Y“ хромозом, који се налази у полним ћелијама и након оплодње је одговоран за плод мушкога пола. По томе закључује да је и људска раса на путу изумирања, поготову ако се узме у обзир да је све више неплодних парова који се обраћају науци да би имали потомство.

 

Укидање материце и „куповина“ деце
– Зашто мушкарац не би могао да буде мајка, пита лондонска научница и додаје: Зашто по сваку цену мора да постоји разликуа између онога кога називамо мајком и родитељем?

„Према свим реалним проценама, у блиској будућности ћемо да победимо материцу, а пол детета ћемо моћи на клиникама да одаберемо и купујемо као што то радимо са робом у продавници – на крају закључује дотична дама.