Прочитај ми чланак

Ово је Карићев „Тесла сити“ (ФОТО)

0

212769738053b7e310de9ae276204400_640x524

Београд — БК Група саопштила је да је осмислила пројекат за изградњу пословно-стамбеног комплекса „Тесла Сити“ у Београду, површине око два милиона квадратних метара.

На изградњи тог пројекта било би ангажовано око 43.000 радника и по завршетку обејкта би било запослено око 18.000 људи, а у средишту комплекса био би изграђен Међународни финансијски центар, који би буџету Србије доносио најмање 20 милијарди евра годишње, наводи се у саопштењу те групе, које преноси Тањуг.

Мада се у саопштењу БК компанија не помиње тачна локација где би у Београду тачно био изграђен мултифункционални комплекс „Тесла Сити“, та компанија је предочила да би тај комплекс, заједно са Међународним финансијским центром могао се упореди са највећим светским пројектима.
У том контексту наведени су Макао у Кини, „Венеција“ у Лас Вегасу, „Дубаи Интернешенел фајненшел центер“ у Дубаију и „Москва Сити“ у Москви.

8
Поред „Београда на води“ била би то још једна крупна инвестиција у Србији, која би представљала јединствену концентрацију пословног простора, хотела, малопродајног простора и простора за организацију манифестација, распоредјених у виду цилиндра пречника 500 метара, на чијем ободу би биле распоређене зграде, које би у облику кристала формирале огромну дијадему видљиву са било којег дела Београда, наводи се у саопштењу.

9
„Инвестиционо-грађевински мега пројекат ‘Тесла Сити’ обезбедиће ангажовање не само српских компанија у сектору грађевине и грађевинских материјала, већ и регионалних компанија.

То ће знатно подићи економију Србије, модернизовати фабрике за производњу материјала и знатно смањити ниво незапослености“, наводи БК компанија.

Компанија БК је најавила да ће у циљу реализације, овог за Србију „стратешког пројекта“, упутити позив за приступање конзорцијуму свим грађевинским компанијама и асоцијацијама са простора Југоисточне Европе.

 

(Танјуг)