Прочитај ми чланак

Машала: Црна Гора постаје геј туристичка дестинација!

0

Геј пријатељски хотели и у Црној Гори
На хотелима, који су чланови Црногорског туристичког удружење (ЦТУ), биће постављене плочице у дугиним бојама, која ће их означити као геј пријатељски хотели, саопштено је данас након састанка директора ЦТУ Жарка Радуловић и директор ЛГБТ форума Прогрес Здравка Цимбаљевић.

Та одлука ће, како је саопштено, допринети препознавању Црне Горе као туристичке геј дестинације која је толерантна и нема граница када су у питању њихови гости, а у овом случају ЛГБТ туристи који би желели летовати у Црној Гори.

Постављење плочица са у дугиним бојама означиће хотел као геј пријатељски и тако омогућити ЛГБТ туристима, који долазе у Црну Гору, да изаберу оне хотеле у којима неће имати проблема само због тога што припадају другачијој сексуалној орјентацији, истиче се у саопштењу.

Како се наводи, геј пријатељски хотели већ постоје у свим светским туристичким дестинацијама.

Радуловић је истакао да у ЦТУ никада није било разлика у третману гостију и да су до сада гости хотела биле и особе ЛГБТ популације, према којима ово Удружење нема никаквих резерви.

Цимбаљевић је, како је саопштено, похвалио овако позитиван приступ ЦТУ-а, што, како је оценио, показује да у Црној Гори постоји воља да се туризам развија, а пре свега да се поштују права свих појединаца друштва (осим Срба), па и припадника ЛГБТ популације.

Пошто је црногорска власт, одрекавши се српства и православља одавно душу продала ђавoлу, сада је дошло на ред да прода остале делове тела (предњу страну, задњу страну …) да би Црну Гору што пре увела у ЕУ.

 

(Блиц)